default-image

Εν αναμονή εξελίξεων για τη μικρή Μελίνα

Κρήτη
Εν αναμονή εξελίξεων για τη μικρή Μελίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυόμισι βδομάδες πέρασαν από τον τραγικό χαμό της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, μετά από μια απλή επέμβαση αφαίρεσης σε "κρεατάκια" στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, και ενώ το πελώριο «γιατί» για την οικογένειά της αλλά και την κοινή γνώμη ακόμη δεν έχει απαντηθεί, η υπόθεση είναι προφανές ότι τείνει να μετατραπεί σε «πολιτική βεντέτα» μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και μερίδας του κεντρικού Τύπου.  

Η αναισθησιολόγος στο επίμαχο χειρουργείο της 4χρονης, που είναι πρώτη ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, είναι ταυτόχρονα και πρωταγωνίστρια της υπόθεσης αφαίρεσης οπιούχων αναλγητικών φαρμάκων το Μάιο του 2015 από το ΠΑΓΝΗ, πράξη την οποία, σύμφωνα με την ΕΔΕ που τότε διατάχθηκε, αποδέχθηκε και η ίδια.

Το γεγονός αυτό και η «ενοχοποίηση» της συγγενικής σχέσης μετατράπηκαν από μερίδα του κεντρικού Τύπου σε «ένδειξη» συγκάλυψης των όσων διαδραματίστηκαν για την 4χρονη (!) μετά το θάνατό της, όχι ευθέως, αλλά υπό τον τύπο διαρροών, αλλά για υποθέσεις που σε πρώτο πλάνο είναι για την ώρα ασύνδετες με την υπόθεση της Μελίνας.

Το μήνυμα Πολάκη

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι και η νέα απάντηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook που έδωσε ο Παύλος Πολάκης, με αιχμές για συμφέροντα διαπλοκής, μετά και από νέα δημοσιεύματα μερίδας του αθηναϊκού Τύπου. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ό,τι μίζες δεν παίρνω εγώ, τις παίρνουν κάτι πρώτα φλέματα για να κάνουν ανθρωποφαγία σε τραγικά περιστατικά, προσπαθώντας να χτυπήσουν εμένα, μπας και διασωθούν οι χρηματοδότες τους από αυτά που έρχονται μέσα από τις αλλαγές στην υγεία. Στην οικογένειά μου την ευρύτερη δεν έχουμε βγάλει ούτε λαμόγια, ούτε ληστές, ούτε δολοφόνους, ούτε δωσίλογος, ούτε ναρκομανείς...

Τα 11 πρώτα ξαδέλφια, που είμαστε η επόμενη γενιά, είμαστε 2 γιατροί (εγώ και η Νεκταρία-Βαγγελιώ)... Όση λάσπη και να ρίξετε αξιοποιώντας το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 4χρονης στο Βενιζέλειο και τη σποραδική χρήση οπιοειδούς αναλγητικού από έναν άνθρωπο που έχει δύο σοβαρότατες νοσηλείες στη ζωή του με πολυήμερη παραμονή σε ΜΕΘ και πάσχει από χρόνιο πόνο λόγω των κακώσεων, ούτε αυτόν θα βγάλετε ναρκομανή, ούτε εμένα «νονό» που συγκαλύπτει. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει, ό,τι ευθύνη υπάρχει θα καταλογιστεί, όπως ο νόμος και η διαδικασία επιβάλλει.

Σε λίγο καιρό που θα βγουν πολλά στη φορά από τα έργα και τις ημέρες των αφεντικών σας και χρηματοδοτών σας στο χώρο της υγείας, θέλω να δω το πάθος που θα δείξετε για απόδοση δικαιοσύνης... Και αντέχουμε και θα σας νικήσουμε».

Σε αναμονή...

Φυσικά, εν αναμονή των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που ναι μεν έχει δοθεί τοπικά και κεντρικά άμεση προτεραιότητα στην ολοκλήρωσή τους, γιατί άνευ αυτών δεν πρόκειται να υπάρξει και τελεσίδικο ιατροδικαστικό πόρισμα, όμως η σοβαρότητα του θέματος και η τροπή που αυτό πήρε, μέχρι και σε πολιτικές προεκτάσεις, οδήγησε το υπουργείο Υγείας να αναθέσει τις εξετάσεις αυτές στο Τμήμα Παθολογοανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μάλιστα σε κορυφαίο του είδους, με εξειδίκευση σε ιατροδικαστικά περιστατικά που αφορούν παιδιά. Άρα είναι πολύ πιθανόν να διανύσουμε όλη αυτή την εβδομάδα και να μην έχουμε ακόμη τις ιστολογικές και τοξικολογικές γνωματεύσεις.

Αντίθετα, πολύ νωρίτερα και ενδεχομένως μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουμε την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που έχει ζητήσει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου και κάνει γιατρός διευθυντής του ΕΣΥ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συντρέχουν λόγοι για τη διενέργεια ΕΔΕ. Στην προκαταρτική μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το χειρουργείο της 4χρονης Μελίνας στο Βενιζέλειο, αλλά και όσοι ενεπλάκησαν στη μετέπειτα νοσηλεία της στη ΜΕΘ Παίδων στο ΠΑΓΝΗ, μέχρι την κατάληξή της. Εκτιμάται ότι η απόφαση για ΕΔΕ θα είναι μονόδρομος, πολύ περισσότερο που όσο καθυστερούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και το ιατροδικαστικό πόρισμα, η προκαταρκτική δε θα μπορεί χωρίς πλήρη εικόνα να κλείσει την υπόθεση, ακόμη κι αν το ήθελε, με τα δικά της στοιχεία, που πάντως έτσι θα είναι ημιτελής.

Τρεις εκδοχές

Λίγες ώρες μετά το θάνατο της 4χρονης Μελίνας, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου το απόγευμα, ο ιατροδικαστής του ΕΣΥ κ. Ξενοφών Μάντακας και η τεχνική σύμβουλος που όρισε η οικογένεια Παρασχάκη, κυρία Ελπίδα Σπανουδάκη, διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή. Η πρώτη εκτίμηση δεν ήταν διαφωτιστική, είχε όμως ενδείξεις. Ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Μελίνας δήλωσαν ότι μακροσκοπικά η εγχείρηση φάνηκε να είναι σωστή. Τα προβλήματα φέρονται να εμφανίζονται μετεγχειρητικά, την ώρα που και με υποβοηθητικά φάρμακα αρχίζει το «ξύπνημα» της 4χρονης. Εδώ είναι, λοιπόν, που καθοριστικό ρόλο θα παίξουν ενδεχομένως τα ευρήματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων.

Λέμε ενδεχομένως, γιατί τελικά ούτε οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις μπορεί να μη δώσουν σαφή εικόνα ως προς την αιτία ή να προσδιορίσουν κάποιους παράγοντες μεν, αλλά όχι με ακρίβεια. Άλλωστε, το γεγονός ότι η μικρή βρέθηκε, εκτός από το Βενιζέλειο, σχεδόν 20 ώρες και στο ΠΑΓΝΗ, όπου της χορηγήθηκαν επίσης φάρμακα στην προσπάθεια που έγινε για να κρατηθεί στη ζωή, καθιστά ακόμη πιο δυσχερές το τοπίο για τη νάρκωση που της χορηγήθηκε και κυρίως για το είδος και την ποσότητα στα υποβοηθητικά φάρμακα για το «ξύπνημα» που της χορηγήθηκαν μετά το τέλος της επέμβασης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, τρεις είναι οι πλέον πιθανές αιτίες που ενδέχεται να οδήγησαν ως βασική αιτία στην καρδιακή ανακοπή και προσβολή των πνευμόνων της 4χρονης μέσα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, οδηγώντας τη στο τραγικό τέλος και αφού είχε πρώτα αναταχθεί ήδη από ανακοπή νωρίτερα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ:

- Οξεία αναφυλακτική αντίδραση του οργανισμού της 4χρονης σε κάποιο από τα υποβοηθητικά φάρμακα του «ξυπνήματος», αφού στη διαδικασία της νάρκωσης δε φαίνεται να εμφάνισε καμία τέτοια αντίδραση και η εγχείρηση προχώρησε και ολοκληρώθηκε ομαλά, αλλά τα προβλήματα εμφανίστηκαν στο στάδιο του «ξυπνήματος». Στατιστικά, αν και δεν είναι υψηλοί οι δείκτες ενός τέτοιου γεγονότος, αυτό συμβαίνει σε κάποιους ασθενείς, για την ακρίβεια μπορεί να συμβεί στον καθένα και παρά τον προεγχειρητικό αναισθησιολογικά έλεγχο, που και εδώ έγινε, δεν μπορεί να φανεί, οι αναισθησιολόγοι όμως είναι πάντοτε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν λειτούργησαν ενδεδειγμένα ή όχι αυτό μπορεί να φανεί. Στην περίπτωση της 4χρονης μπορεί να συνέβη, η μικρή βελτίωση που εμφάνισε άλλωστε το απόγευμα της Δευτέρας στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μπορεί να εξηγεί ότι ανατάχθηκε αν εμφανίστηκε τέτοιο θέμα, όμως στη συνέχεια η αναφυλακτική αντίδραση μπορεί να κάνει σε κάποιους ασθενείς ιατρικό «rebound», σε αντίθεση με άλλους που ανταποκρίνονται τελικά στην αγωγή αντιμετώπισης, και να καταλήξουν. Οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που αναμένονται, μπορεί να υποδείξουν ένα τέτοιο θέμα, μπορεί όμως και όχι, και κυρίως η δυσκολία έγκειται ή όχι στο γεγονός να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα φάρμακα και οι δόσεις τους που χορηγήθηκαν τόσο στο Βενιζέλειο, όσο και στο ΠΑΓΝΗ στην περίπτωση της 4χρονης;

- Η δεύτερη περίπτωση είναι να είχαμε μη αναμενόμενη υποκλινική αντίδραση, για παράδειγμα από μια μυοκαρδίτιδα, που όμως ο προεγχειρητικός έλεγχος, βάσει των πρωτοκόλλων που υποχρεωτικά ακολουθούνται, δεν μπορεί να εντοπίσει εύκολα και ιδίως στις ενδεικνυόμενες από πριν την εγχείρηση κλινικές εξετάσεις. Στην περίπτωση της 4χρονης, το υπερηχογράφημα και οι άλλες κλινικές εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι να υπάρχει. Οι αναμενόμενες πλέον ιστολογικές εξετάσεις μπορεί να δείξουν την ύπαρξη τέτοιου θέματος, αν και οι ειδικοί, με βάση και το ιστορικό της 4χρονης και τις προεγχειρητικές της εξετάσεις που έχουν, δίνουν μικρές πιθανότητες σε αυτήν την περίπτωση.

- Το ενδεχόμενο να έχει ξεφύγει ο έλεγχος των δόσεων της νάρκωσης ή του ξυπνήματος σε βαθμό τοξικότητας για τον οργανισμό, κάτι που οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις μπορεί ενδεχομένως να αποκαλύψουν.

Υποψίες για τα φάρμακα αναστροφής αναισθησίας...

Η "Νέα Κρήτη" αποκαλύπτει σήμερα ότι μετά τα δύο αποκαλυπτικά μας δημοσιεύματα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, στο Βενιζέλειο σε δύο ακόμη χειρουργεία από άλλους χειρουργούς και αναισθησιολόγους είχαμε πανομοιότυπα περιστατικά στη φάση "ξυπνήματος" των ασθενών με υποβοηθητικά φάρμακα αναστροφής της αναισθησίας, με το ένα να αφορά 35χρονη καρκινοπαθή, που κατέληξε, και το άλλο να έχει ευτυχώς αίσιο τέλος και να αφορά επέμβαση σε νοσηλευτή του νοσοκομείου, και που χρονικά προηγήθηκαν του περιστατικού της 4χρονης, διατάχθηκε ήδη παράλληλη κατεπείγουσα έρευνα.

Μάλιστα, στα τρία αυτά περιστατικά ήρθε να προστεθεί και ένα τέταρτο, με βάση τα όσα υποστήριξε μία ακόμη ασθενής, ότι πανομοιότυπα υπέστη στη διαδικασία του "ξυπνήματος" στο Βενιζέλειο, μιλώντας τηλεφωνικά στην τηλεοπτική εκπομπή του Star και την Τατιάνα Στεφανίδου, με χρήση του μικρού της ονόματος ως «κ. Κατερίνα». Με δεδομένο ότι πρόκειται για υποβοηθητικά φάρμακα ευρέως διαδεδομένα, νέας γενιάς και θεωρούμενα καλύτερα από αυτά που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν ως υποβοηθητικά αναστροφής της αναισθησίας, οι χειρισμοί είναι εξόχως λεπτοί, καθώς ως γνωστόν όλα τα φάρμακα στατιστικά περιέχουν κινδύνους ανεπιθύμητων ενεργειών.

Το ενδιαφέρον έτσι επικεντρώνεται στην έρευνα, όχι στα φάρμακα καθαυτά, αλλά σε συγκεκριμένες παρτίδες που διακινήθηκαν εντός του νοσοκομείου. Ένα ερώτημα είναι αν οι παρτίδες αυτές εντοπίστηκαν και "δεσμεύτηκαν" μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Συνδέει η επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου τα 4 μεταξύ τους περιστατικά, όπως πολλοί γιατροί το συζητούν ήδη, και αν όχι, με ποιο σκεπτικό τα αποσυνδέει; Η δυσκολία όμως έγκειται στο γεγονός ότι, ενώ στην περίπτωση της 4χρονης Μελίνας έχουμε καταγραφή στο χειρουργείο των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν για αναστροφή της αναισθησίας, σε αυτό της 35χρονης έχουμε μόνο προφορική βεβαίωση ότι ήταν τα ίδια (άρα πλημμέλεια στην καταγραφή τους), στην περίπτωση του νοσηλευτή που διασώθηκε ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ως περιστατικό πλήρους καταγραφής και στην τέταρτη περίπτωση, τα στοιχεία του ασθενούς θα πρέπει να αναζητηθούν από τον αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο μίλησε.

Οι ΕΔΕ, τα κενά και τα προφανή ερωτήματα

Υπό κανονικές συνθήκες όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να είναι τα κυρίαρχα θέματα. Όμως η συγγένεια της αναισθησιολόγου, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η εμπλοκή της προ 7μήνου στην αφαίρεση οπιούχων αναλγητικών από το ΠΑΓΝΗ και η ΕΔΕ που "κόλλησε" για τα περαιτέρω αυτής της υπόθεσης, έγιναν το κύριο θέμα και για τα τωρινά. Ωστόσο, ακόμη και εκείνα τα γεγονότα να αναλυθούν σε βάθος, ερωτηματικά δεν προκαλούν ως προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αλλά για τους χειρισμούς τοπικά σε επίπεδο διοίκησης νοσοκομείου και ΥΠΕ Κρήτης.

Σήμερα, ακόμη και ο εκτελών χρέη αναπληρωτή διοικητή σε ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο, την ώρα που το υπουργείο Υγείας εγκαλείται ακόμη και με υπόνοιες "συγκάλυψης", δεν εξηγεί επαρκώς, γιατί καλύπτεται από την εισήγηση των νομικών συμβούλων του νοσοκομείου (επί πληρωμή υπαλλήλων του δηλαδή) για διενέργεια πρώτα προκαταρκτικής για το αν συντρέχουν λόγοι για ΕΔΕ για το θάνατο της 4χρονης (!), όταν στην περίπτωση της κλοπής οπιούχων αναλγητικών από την αναισθησιολόγο έγινε κατευθείαν ΕΔΕ και όχι προκαταρκτική. Η κλοπή ή η απώλεια παιδικής ζωής είναι πιο σημαντικό για μια ΕΔΕ;

Κατά δεύτερον, κανείς δεν ερωτά και δε σχολιάζει τα εξής: Οι 15 αμπούλες πεθιδίνης που εκλάπησαν από το αναισθησιολογικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ, έπονται της αφαίρεσης 20 ίδιων από το Βενιζέλειο, καθώς και 5 αμπούλες μορφίνης από εκεί. Για την ακρίβεια, η αφαίρεση στο ΠΑΓΝΗ σημειώνεται μόλις ελήφθησαν περαιτέρω μέτρα φύλαξης στο Βενιζέλειο. Οι ΕΔΕ αυτόματα ήταν δύο, αλλά στο Βενιζέλειο δεν κατέληξε πουθενά, αφού οι ενδείξεις ήταν αόριστες. Στο ΠΑΓΝΗ όμως υπήρξε συγκεκριμένη καταγγελία και τελικά και απολογία παραδοχής από την αναισθησιολόγο του Βενιζελείου, που υποδείχθηκε ως υπαίτια της αφαίρεσης στο ΠΑΓΝΗ. Η κλοπή στο ΠΑΓΝΗ διαπιστώθηκε στις 27 Μαΐου 2015, η εντολή για ΕΔΕ δόθηκε στις 28 Μαΐου.

Στις 9 Ιουλίου η αναισθησιολόγος εμφανίζει γνωμάτευση ότι «πάσχει από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή με ήπια καταθλιπτική συμπτωματολογία, κατέφυγε στο πρόσφατο παρελθόν σε χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, προκειμένου να ανακουφισθεί, χωρίς όμως εξαρτησιακή σχέση, και της έχει πλέον συνταγογραφηθεί ήπια αγχολυτική φαρμακευτική αγωγή, που έκτοτε λαμβάνει ανελλιπώς, έχοντας διακόψει παντελώς τη χρήση πεθιδίνης». Στις 22 Ιουλίου εκδίδεται το πόρισμα της ΕΔΕ, που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Συμπερασματικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η... ευθύνεται για την απώλεια οπιούχων σκευασμάτων από την Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου... Τέλος, συνιστούμε τη λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα των εξαρτήσεων».

Στις 30 Ιουλίου καλείται σε απολογία και στις 3 Αυγούστου στην έγγραφη απολογία της η ίδια η αναισθησιολόγος παραδέχεται: «Ομολογώ ότι απέσπασα με παράτυπο τρόπο φιαλίδια πεθιδίνης από την Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, στις 24 Μαΐου 2015».

Από την κλοπή και την ανάθεση ΕΔΕ έχουν περάσει ήδη 3 μήνες και γι' αυτό δεν ευθύνεται κανένα υπουργείο. Θα περάσει άλλος 1,5 μήνας, οπότε στις 23 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. του νοσοκομείου θα αποφασίσει ομόφωνα να παραπέμψει το φάκελο της υπόθεσης στην ΥΠΕ Κρήτης, καθώς το Δ.Σ. έκρινε ότι το παράπτωμα επισύρει ποινή ανώτερη της αρμοδιότητάς του, που είναι η επίπληξη και περικοπή αποδοχών ενός μήνα. Ακόμη περισσότερο που ο φάκελος με το σχετικό διαβιβαστικό φτάνει στην ΥΠΕ Κρήτης δύο εβδομάδες μετά (!), στις 2 Οκτωβρίου.

Η ΥΠΕ Κρήτης πάλι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην "ΚΡΗΤΗ TV" την Παρασκευή ο υποδιοικητής της Στέλιος Δημητρακόπουλος, έστειλε μόλις προχθές στο υπουργείο Υγείας και το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό το φάκελο. Βασικός λόγος ότι το πρωτοβάθμιο στην ΥΠΕ δεν έχει συνέλθει σε Σώμα εδώ και μήνες για να λειτουργήσει. Μάλιστα, εκτός αυτού του φακέλου, και άλλες πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν για τον ίδιο λόγο εστάλησαν μόλις τώρα στο υπουργείο. Όμως η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, όχι μόνο έκανε 5 μήνες για να ολοκληρώσει και να στείλει την ΕΔΕ στην ΥΠΕ Κρήτης, αλλά γνώριζε εξαρχής ότι το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της δεν υπήρχε καν για να λειτουργήσει και επίσης ότι είχε τη δυνατότητα να προσφύγει απευθείας σε ανώτερο πειθαρχικό όργανο, όπως το δευτεροβάθμιο του υπουργείου ή και τον ίδιο τον υπουργό, αλλά δεν το έπραξε (!). Τι ευθύνη φέρει λοιπόν το υπουργείο για τα πεπραγμένα της διοίκησης του νοσοκομείου και της ΥΠΕ;

Ο ίδιος ο εκτελών χρέη διοικητή στο ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο, διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΠΑΓΝΗ, στην παρέμβασή του στο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η υπόθεση με την κλοπή των οπιούχων αναλγητικών έγινε όταν ο ίδιος δεν ασκούσε χρέη διοικητή. Πράγματι είναι έτσι, όμως ο ίδιος ως διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών ήταν και τότε μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου και αφού η απόφαση για παραπομπή της υπόθεσης στην ΥΠΕ ήταν ομόφωνη, αφενός γνώριζε ότι εκεί δεν έχει συγκροτηθεί το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, αφετέρου θα είχε ενδιαφέρον πώς ο ίδιος είχε τότε τοποθετηθεί στην υπόθεση ως μέλος του Δ.Σ. και κυρίως, γιατί σήμερα θα έπρεπε όχι απλά να ζητήσει αμέσως ΕΔΕ για την περίπτωση της 4χρονης Μελίνας, αλλά και να φροντίσει άμεσα να αποσυνδεθεί από την υπόθεση της κλοπής πεθιδίνης στο ΠΑΓΝΗ, αφού το πόρισμα εκείνης της ΕΔΕ αναφερόταν παρ' όλα αυτά και στην «εξαιρετική επαγγελματική επίδοση της αναισθησιολόγου στα καθήκοντά της».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_51tkjzev/

Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News