default-image

Στο Πειθαρχικό του υπ. Υγείας ο φάκελος της 4χρονης Μελίνας

Κρήτη
Στο Πειθαρχικό του υπ. Υγείας ο φάκελος της 4χρονης Μελίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας εστάλη ο φάκελος που έχει σχηματιστεί σε βάρος της αναισθησιολόγου που συμμετείχε στην επέμβαση της μικρής Μελίνας, για την περίπτωση όμως της κλοπής ναρκωτικού φαρμάκου.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΥΠΕ Κρήτης, η απόφαση αφορά και άλλες 6 περιπτώσεις με εκκρεμή πειθαρχικά ετών, οι οποίες αποστέλλονται στο Κεντρικό Συμβούλιο μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να μην παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Την ίδια ώρα, την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της 4χρονης Μελίνας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ηρακλείου με ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέροντας πως το θέμα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, γεγονός που το χαρακτηρίζουν «απαράδεκτο», ενώ παράλληλα εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του κοριτσιού.

Όπως επιβεβαιώνει ο υποδιοικητής της ΥΠΕ Κρήτης κ. Στέλιος Δημητρακόπουλος, προτεραιότητα στους φακέλους που άρχισαν από χθες να αποστέλλονται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου δίδεται στο φάκελο που έχει σχηματιστεί σε βάρος της αναισθησιολόγου που συμμετείχε στην επέμβαση της μικρής Μελίνας, για την περίπτωση όμως της κλοπής ναρκωτικού φαρμάκου, προκειμένου να μην υπάρχουν υπόνοιες για τη διαχείρισή της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ο κ. Δημητρακόπουλος πάντως θέλησε να αποσυνδέσει την υπόθεση της κλοπής με οποιοδήποτε ζήτημα ικανότητας της γιατρού να ασκεί τα καθήκοντά της, ενώ υπογράμμισε ότι με βάση τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το θάνατο της μικρής Μελίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους φακέλους που αποστέλλονται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο συγκαταλέγονται υποθέσεις που χρονίζουν.

Πρόκειται για την πειθαρχική δίωξη γιατρού στον Άγιο Νικόλαο που έχει κατηγορηθεί για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και για γιατρό που έχει κατηγορηθεί για μίζες στην προμήθεια υλικών στο Βενιζέλειο.

Επίσης πρόκειται για την περίπτωση διευθυντή Κλινικής που απουσίαζε από τα καθήκοντά του, όπου έχασε τη ζωή της έγκυος γυναίκα μαζί με το μωρό της στο Βενιζέλειο, για την κλοπή ναρκωτικών φαρμάκων από την αναισθησιολόγο, για δύο περιπτώσεις γιατρών του ΠΑΓΝΗ που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και για γιατρό της Μονάδας Ψυχικής Υγείας στα Χανιά που έχει κατηγορηθεί για πλαστά πιστοποιητικά.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_en7g207w/

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ηρακλείου για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Την ίδια ώρα, τη λύπη της και την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια της μικρής Μελίνας εκφράζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου για την πρόσφατη απώλεια του άτυχου 4χρονου κοριτσιού μετά από προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση μεταξύ άλλων αναφέρει πως θα πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί η υπόθεση λέγοντας παράλληλα πως το θέμα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, γεγονός που το χαρακτηρίζουν «απαράδεκτο».

Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ηρακλείου στην ανακοίνωσή τους, «είναι απαράδεκτο να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, εξυπηρετώντας πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, ένα τόσο λυπηρό γεγονός. Τη στιγμή που η έρευνα, εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου, είναι σε εξέλιξη, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες και ακόμη δεν έχει προκύψει το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, κάποιοι είναι πρόθυμοι να ανακοινώσουν την ετυμηγορία.

Όλες οι ενδείξεις μέχρι τώρα δείχνουν ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση των ιατρών μετά την εμφάνιση της επιπλοκής, στο μέγιστο βαθμό, τόσο στο Βενιζέλειο αρχικά, όσο και στο ΠΑΓΝΗ στη συνέχεια, κάνοντας ό,τι ήταν δυνατό να αποτραπεί η δυσάρεστη εξέλιξη. Η στοχοποίηση ιατρών, που μάλιστα έχουν αποδείξει στο χώρο της εργασίας τους, την ικανότητα και αποτελεσματικότητά τους είναι απαράδεκτη.

Επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης άμεσα, χωρίς παρεμβάσεις που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων και στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την απόδοση των ευθυνών όπου υπάρχουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News