default-image

Εκατοντάδες οικογένειες τριτέκνων στην Κρήτη χωρίς επίδομα

Κρήτη
Εκατοντάδες οικογένειες τριτέκνων στην Κρήτη χωρίς επίδομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενήντα χιλιάδες οικογένειες τριτέκνων έμειναν χωρίς οικογενειακό επίδομα, ενώ αντιμετωπίζουν και την απειλή να τους ζητηθεί να επιστρέψουν και τα χρήματα που έλαβαν κοντά στο Πάσχα ως προκαταβολή.

Ο λόγος είναι ότι δεν υπέβαλαν μαζί με το φορολογική τους δήλωση το Α21, οπότε το σύστημα δεν τους "διαβάζει" ως δικαιούχους.

Και στην Κρήτη υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες οικογένειες που δεν υπέβαλαν Α21 και τώρα βρίσκονται εκτεθειμένες.

Η μη υποβολή του Α21 επί της ουσίας τους έχει πετάξει εκτός συστήματος, δεν ορίζονται ως δικαιούχοι, οπότε και η προκαταβολή που έλαβαν με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου οικονομικού έτους θα τους ζητηθεί να επιστραφεί.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ηρακλείου παραπέμπει στον ΟΓΑ όσους δε βρήκαν χρήματα στους λογαριασμούς τους, προκειμένου, υποβάλλοντας τα σχετικά έγγραφα, να λάβουν συνολικά το οικογενειακό επίδομα που δικαιούνται.

Τέτοιο πρόβλημα δεν εμφανίζεται με τους πολύτεκνους, οι οποίοι πάντως τονίζουν ότι το οικογενειακό επίδομα είναι "σταγόνα στον ωκεανό" καθώς οι υποχρεώσεις τους είναι τεράστιες.

Παρόλο που τους καταβλήθηκε το οικογενειακό επίδομα, τα χρήματα που έλαβαν ήταν ψίχουλα, με φόντο τις αυξημένες υποχρεώσεις των οικογενειών που καθιστούν οικονομικά τις πολύτεκνες οικογένειες σε πολίτες τρίτης κατηγορίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News