Κρήτη

Πλούσια η δράση του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης

Πλούσια είναι η δράση του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης που ιδρύθηκε πριν 5 χρόνια, με παρεμβάσεις στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και με σκοπό να προσελκύσει κυρίως τους νέους ανθρώπους δημιουργώντας μια παραπάνω ευκαιρία και ένα διαφορετικό βήμα έκφρασης και καταξίωσης στο μουσικό στερέωμα της πλούσιας μουσικής παράδοσης της Κρήτης και όχι μόνο.

Εκτός όμως από τις δράσεις που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, στόχος των μελών του Συνόλου είναι και οι φιλανθρωπικές δράσεις.

Το Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης βασίζεται σε μια ιδιωτική πρωτοβουλία, εμπνευσμένη από το μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή, κ. Μιχαήλ Ε. Μαρακομιχελάκη. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 2011, με την προοπτική χάραξης μιας διαφορετικής αισθητικής γύρω από τις τέχνες.

Στο πλαίσιο των δράσεων του οργάνωσε τον περασμένο χρόνο για τέταρτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Μαντολίνου που περιελάμβανε:

- Διαγωνισμό μαντολίνου "Mandolin Grand Prix"

- Ορχήστρα (συναυλία) 100 μαντολίνων

- Συναυλίες με μαντολινάτες απ' όλη την Ελλάδα.

- Αφιερώματα (βραδιές μαντολίνου)

- Σεμινάρια

- Καντάδα

- Εκθέσεις μαντολίνου

- Διαλέξεις και συνέδρια

Και πολλά άλλα…

Όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας, «η μέχρι τώρα εμπειρία στη δράση αυτή προοιωνίζεται για το μέλλον μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής, από άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως όμως από νέους και από κάθε γωνιά της Κρήτης. Το γεγονός αυτό μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν πέντε χρόνια, με την παρέμβασή μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, ώστε να προσελκύσουμε, κυρίως τη νέα γενιά, δημιουργώντας μια παραπάνω ευκαιρία και ένα διαφορετικό βήμα έκφρασης και καταξίωσης στο μουσικό στερέωμα της πλούσιας μουσικής παράδοσης του τόπου μας και όχι μόνο.

Εκτός όμως των παραπάνω, μέσα στους στόχους είναι οι φιλανθρωπικές δράσεις όπως αυτή της Πέμπτης.

Την Πέμπτη λοιπόν 31 του Δεκέμβρη το Σ.Ν.Τ.Κ με πρόταση της προέδρου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε και πραγματοποίησε φιλανθρωπική δράση στο Ίδρυμα Παιδικής Μέριμνας στον Πόρο Ηρακλείου. Από χρήματα που μαζεύτηκαν από όλα τα μέλη του Συνόλου αγοράστηκαν τρόφιμα και είδη καθαριότητας τα οποία και προσφέραμε όλοι μαζί στις 31-12-2015στους υπεύθυνους του Ιδρύματος και τραγουδήσαμε τα παραδοσιακά κάλαντα στα παιδιά καθώς επίσης και άλλα τραγούδια. Τα παιδιά καθώς και όλο το προσωπικό του Ιδρύματος μας ευχαρίστησαν συγκινημένοι.

Στη συνέχεια το Σύνολο με συνοδεία το μαέστρο μας Μιχάλη Μαρακομιχελάκη τραγουδήσαμε τα κάλαντα στον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη καθώς και στο δήμαρχο της πόλης μας κ. Λαμπρινό».

Σχόλια