default-image

Κώστας Αρβανίτης: Το 2016 μπορεί να είναι καλύτερο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κρήτη
Κώστας Αρβανίτης: Το 2016 μπορεί να είναι καλύτερο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι το 2016 , μπορεί υπό προϋποθέσεις και παρά τις δυσκολίες που θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός , να είναι καλύτερο από το 2015 , όπου οι απογοητεύσεις, οι ματαιώσεις και οι αποτυχίες ήταν πολλές , παρά τα θετικά από την ύπαρξη μία αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, διατύπωσε μιλώντας στον 9.84 ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» Κώστας Αρβανίτης.

Όπως είπε σε επίπεδο κοινωνίας είναι προφανές ότι υπάρχει μεγάλη ανοχή ακόμη στη κυβέρνηση , αν όμως η τελευταία δεν προχωρήσει στη πραγματική διακυβέρνηση με την καθημερινότητα και υπέρ της ανακούφισης των πολλών , τότε αυτό θα χαθεί πολύ γρήγορα.

Αποτιμώντας πολιτικά το 2015, είπε ότι παρά τις σκληρές διαπραγματεύσεις, η κατάληξη ήταν αποτυχία, ενώ χαρακτήρισε σταθμούς για το 2015 την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το δημοψήφισμα όπου ουσιαστικά ηττήθηκε το παλιό κομματικό κατεστημένο, αλλά και τον Σεπτέμβριο, με τη νίκη εκλογικά μίας κυβέρνησης που είπε στο λαό, ότι δεν κατάφερε ότι είχε υποσχεθεί τον Ιανουάριο και είναι υποχρεωμένη να πάει με επώδυνους συμβιβασμούς.

Χαρακτήρισε επικοινωνιακές και στρατηγικές  γκάφες , τις συζητήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασίλη Λεβέντη, τον οποίο αποκάλεσε ακραία συντηρητικό, ενώ για τη ΝΔ σημείωσε πως έχει κρίση στρατηγικής ταυτότητας αλλά χρειάζεται θεσμικά ο διακριτός πολιτικός λόγος της και μία ηγεσία δομικής αντιπολίτευσης.

Ο Κώστας Αρβανίτης είπε τέλος πως το 2016 υπό προϋποθέσεις μπορεί να αλλάξει την φορά των πραγμάτων στην Ευρώπη , όπως σηματοδοτούν οι πολιτικές αλλαγές σιγά -σιγά στον Ευρωπαϊκό Νότο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News