default-image

Αποχαιρέτησαν τη μικρή Μελίνα - Αναπάντητα τα ερωτηματικά

Κρήτη
Αποχαιρέτησαν τη μικρή Μελίνα - Αναπάντητα τα ερωτηματικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχαιρέτησαν σήμερα τη μικρή Μελίνα στη Νεάπολη. Η κηδεία της μικρής έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Της Μεγάλης Παναγιάς. Η οικογένεια συντετριμμένη συνόδευσε το αγγελούδι της στην τελευταία του κατοικία.

Τραγική φιγούρα οι γονείς, Μανόλης και Δήμητρα, που εξακολουθούν να μην πιστεύουν ότι η Μελίνα δε θα είναι πια κοντά τους.

Παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι, με απόλυτη αξιοπρέπεια προσπαθούν να ρίξουν φως στον απροσδόκητο θάνατο της μικρής μετά από μια επέμβαση ρουτίνας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο πατέρας της 4χρονης, Μανόλης Παρασχάκης, τόσο ο ίδιος και η σύζυγός του, όσο και η υπόλοιπη οικογένεια θέλουν να μάθουν γιατί χάθηκε το παιδί τους.

«Ειδοποιήθηκα μετά από μια ώρα. Μου είπαν ότι το παιδί δεν ξύπνησε κατά την ανάνηψη γιατί παρουσιάστηκε δύσπνοια», δήλωσε αρχικά ο κ. Παρασχάκης, προσθέτοντας: «Μεταφέρθηκε λοιπόν από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, όντας σε τραγική κατάσταση, όπως με ενημέρωσαν από το προσωπικό του νοσοκομείου».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_6i27uuup/

«Σέβομαι πάντα τους γιατρούς»

Στο μεταξύ, ο πατέρας της αδικοχαμένης Μελίνας ανέφερε στη "Νέα Κρήτη" ότι πρόθεση της οικογένειας δεν είναι σε καμία περίπτωση να στοχοποιήσει τον οποιονδήποτε... «Ξεκαθαρίζω ότι δε θέλω να εκδικηθώ ή να στοχοποιήσω τον οποιονδήποτε. Προς Θεού... Σέβομαι πάντα τους γιατρούς, τους οποίους θεωρώ "μικρούς ήρωες"», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασχάκης.

Ωστόσο, ο δίκαιος πόνος που τον πνίγει τις τελευταίες ώρες και είναι αμφίβολο αν θα τον ξεπεράσει ποτέ δε γίνεται να μαλακώσει - έστω και στο ελάχιστο - εάν η οικογένεια δε μάθει τις ακριβείς αιτίες οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού της. «Αυτήν τη στιγμή έχω χάσει το παιδί μου μετά από μια απλή εγχείρηση για "κρεατάκια"», μας λέει ο κ. Παρασχάκης και μας ρωτάει ρητορικά: «To βάζει το μυαλό σας;».

«Δυστυχώς το παιδί "έφυγε"!»

Την ίδια ώρα, συγγενής της Μελίνας, ο οποίος, μαθαίνοντας για τον ξαφνικό θάνατο του 4χρονου κοριτσιού, βρέθηκε χθες το πρωί στο ΠΑΓΝΗ, μίλησε για τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά την τραγική είδηση: «Παρηγορεί ο ένας τον άλλον όπως μπορεί. Κάνουμε κουράγιο κι απλά περιμένουμε... Δυστυχώς, το παιδί "έφυγε"!» Βουρκωμένος ο συγγενής της χαροκαμένης οικογένειας συμπληρώνει: «Χάσαμε το παιδάκι μας... Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι θα συνέβαινε κάτι κακό στο παιδί».

Το χρονικό

Η μικρή Μελίνα Παρασχάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου εγχειρίστηκε προχθές το πρωί, προκειμένου να της αφαιρεθούν τα "κρεατάκια". Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Μετά την εγχείρηση, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην αίθουσα ανάνηψης, όπου οι γιατροί το αποσωλήνωσαν. Λίγα λεπτά μετά, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκές. Το παιδί διασωληνώθηκε ξανά και τελικά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο Νοσοκομείο Ηρακλείου προκειμένου να εισαχθεί άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Έτσι και έγινε. Δυστυχώς, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού ολοένα και χειροτέρευε. Έτσι, παρά τη βελτίωση που παρουσίασε προσωρινά, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ και παρά τις προσπάθειες και των εκεί γιατρών, η 4χρονη Μελίνα άφησε την τελευταία της πνοή...

Απαρηγόρητοι οι γονείς του παιδιού θρηνούν για το σπλάχνο τους, την αγαπημένη τους Μελίνα, η οποία έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, ζητώντας απεγνωσμένα απαντήσεις για τις αιτίες που οδήγησαν στον τραγικό χαμό της κόρης τους.

Οι εν λόγω απαντήσεις, ωστόσο, δεν πρόκειται να έρθουν πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, η οποία δεν αναμένεται πριν περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Κι αυτό καθώς από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε την Τρίτη  δε στάθηκε δυνατόν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το τι ήταν αυτό που προκάλεσε το θάνατο της 4χρονης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_fjcjmwdc/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News