default-image

Αίθριος καιρός τα Χριστούγεννα, αυξημένες τοπικά νεφώσεις

Κρήτη
Αίθριος καιρός τα Χριστούγεννα, αυξημένες τοπικά νεφώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την ημέρα των Χριστουγέννων στη χώρα μας, αν και τοπικά, στα ανατολικά και νότια, θα έχει αυξημένες νεφώσεις. Στην κρήτη, καθώς και στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη και θα έχουν τοπικά ένταση 5 έως 6 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ η ορατότητα κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 και τη νύχτα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος, με τους βορειοδυτικούς ανέμους να έχουν ένταση 3 με 4 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα ενταθούν και πρόσκαιρα θα φτάσου τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με την ορατότητα να είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είαβνι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια, ενώ η άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 18 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές το πρωί. Οι άνεμοι στα νότια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί αρχικά 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News