default-image

Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Κορνάρου

Κρήτη
Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Κορνάρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση στην πλατεία Κορνάρου, όπως δηλώνει στο neakriti.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το σημαντικό αυτό έργο θα ολοκληρωθεί στις αρχές Φλεβάρη, ενώ στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η παρέμβαση αυτή να έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% μέχρι τα τέλη του έτους ώστε να εξασφαλιστεί η μετάβαση του έργου, από το νέο έτος, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ολοκλήρωσή του.

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες του συνεργάτη μας Νίκου Χαλκιαδάκη, στο σημείο γίνονται επιστρώσεις με μάρμαρα Καβάλας, τα οποία είναι αντιολισθηρά, όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, με αφορμή τις ανησυχίες των δημοτών που μέχρι πρότινος γλιστρούσαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου και εκεί έγινε μια σημαντική παρέμβαση στα μάρμαρα για την αποφυγή… ατυχημάτων.

Να σημειωθεί ότι έχουν ολοκληρωθεί εργασίες σε ό,τι αφορά τα δίκτυα ομβρίων αλλά και εργασίες σύνδεσης των κοινωφελών δικτύων (ΔΕΗ, ΟΤΕ, οπτικές ίνες) ενώ αυτό που απομένει είναι η τοποθέτηση φωτιστικών και αστικού εξοπλισμού, όπως παγκάκια κ.ά.

Πρόκειται μάλιστα για τον ίδιο τύπο μαρμάρου με αυτόν στην κεντρική αγορά 1866, ώστε η ευρύτερη περιοχή να ενοποιηθεί "αισθητικά" με την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης.

Την ίδια ώρα γίνονται προσπάθειες ώστε να ξανατρέξει νερό στο σιντριβάνι της πλατείας Κορνάρου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News