default-image

Σαρωτική επικράτηση του Κυρ. Μητσοτάκη στην Κρήτη

Κρήτη
Σαρωτική επικράτηση του Κυρ. Μητσοτάκη στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της, κάνουν λόγο γαλάζια στελέχη στην Κρήτη, τα οποία εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων στην επίμαχη διαδικασία, με το κόμμα να βγαίνει ενισχυμένο και συσπειρωμένο την επόμενη μέρα των εκλογών.

Σαρωτική είναι η επικράτηση του Κυριάκου Μητροτάκη στην Κρήτη με ποσοστό 47,73%, δεύτερος σε ποσοστό είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 37,91%, ενώ ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με ποσοστό 9,83% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 4,54%.

Και οι δύο Κρητικοί υποψήφιοι κέρδισαν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, με τους Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά στο νησί, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά κατέγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κυριάρχησε σε Ηράκλειο και Λασίθι, λαμβάνοντας 3.113 ψήφους και 1.286 ψήφους αντίστοιχα.

Στη Δυτική Κρήτη, κυριάρχησε ο Κυριάκος Μητροτάκης, ο οποίος έλαβε 3.398 ψήφους στο νομό Χανίων ενώ 1.429 ψήφους στο νομό Ρεθύμνης.

Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στο δεύτερο γύρο των εκλογών, με γαλάζια στελέχη να σχολιάζουν τα δυνατά σημεία των υποψηφίων, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μάχη του σταυρού.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News