default-image

Οδ. Ζώρας: Εσωστρέφεια τέλος για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Κρήτη
Οδ. Ζώρας: Εσωστρέφεια τέλος για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV". «Θα δώσω τέλος στην εικόνα "Σπιναλόγκας" που παρουσίαζε το Ίδρυμα», δηλώνει ο Οδυσσέας Ζώρας, που με τη θητεία του στοχεύει στην ανατροπή του κλίματος εσωστρέφειας.

Με τους συνεργάτες του έχουν κεντρικό σύνθημα «ΠΚ2002025», που σημαίνει ότι μέχρι το 2025 θέλουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης να είναι μέσα στα 200 καλύτερα. «Η ελληνική δημόσια εκπαίδευση είναι αήττητη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζώρας, στέλνοντας μήνυμα σιγουριάς στους νέους φοιτητές.

Τα δύο προβλήματα

«Φοβάμαι ότι δύο τεράστια προβλήματα έχουν εγκατασταθεί στις ψυχές του καθηγητικού δυναμικού και αυτά αργά ή γρήγορα δημιουργούν πρόβλημα. Είναι η εσωστρέφεια και η απογοήτευση. Το ένα ενισχύει το άλλο και τελικά δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, ο οποίος χειροτερεύει την κατάσταση. Είναι αυτό που πολλές φορές εγώ το λέω "φαινόμενο Σπιναλόγκα". Ο καθένας είναι κλεισμένος στο γραφείο του και ασχολείται μόνο με τις προσωπικές του δραστηριότητες, οι οποίες είναι πολλές. Και είναι και διεθνείς πολλές φορές. Έτσι δημιουργείται ένα περίεργο παράδοξο, όπου, ενώ την ίδια στιγμή που υπάρχει μια διεθνής αναπτυξιακή πορεία, που είναι εξωστρέφεια του Ιδρύματος, ταυτόχρονα, συγκριτικά με την τοπική κοινωνία, εμφανίζεται μια εσωστρέφεια», σημείωσε ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Με σκληρή γραμμή

«Το θέμα των πρυτάνεων που πηγαίνουν με μια τσάντα γεμάτη και φεύγουν με μια τσάντα άδεια πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο Οδυσσέας Ζώρας.

«Πρέπει να πηγαίνουν με μια τσάντα γεμάτη και να φεύγουν με μια τσάντα πιο γεμάτη. Εκεί λοιπόν πρέπει το Πανεπιστήμιο, το οποίο θεωρώ ότι είναι ισχυρότερο από το υπουργείο, ειδικά το Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα να πάει με μια σκληρή διαπραγματευτική πορεία, μια σκληρή διαπραγματευτική γραμμή στο υπουργείο και να πετύχει πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώρας.

«Να μπούμε στα 200 πρώτα πανεπιστήμια ως το 2025»

Μέχρι το 2025, ο νέος πρύτανης και οι συνεργάτες του στοχεύουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης να συμπεριλαμβάνεται μέσα στα 200 πρώτα. «Είναι ένα εγχείρημα που θα το πετύχουμε», δεσμεύτηκε ο Οδυσσέας Ζώρας μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV".

«Να μιλήσω για τους ανθρώπους που πλαισιώνουν το σχήμα. Είναι ο καθηγητής ο κ. Τσιρώνης, ο καθηγητής κ. Καρακάσης και ο καθηγητής ο κ. Σπανουδάκης από το Ρέθυμνο. Είναι ένα εξαιρετικό σχήμα, το οποίο έχει την ίδια χημεία. Έχουμε την ίδια χημεία. Έχουμε βρεθεί, έχουμε το ίδιο όνειρο, το ίδιο όραμα, το οποίο θα αναπτύξουμε και, όπως έχετε δει, το σύνθημα της δικής μας ομάδας είναι ΠΚ2002025, δηλαδή το Πανεπιστήμιο Κρήτης να μπει στα 200 πρώτα μέχρι το 2025. Είναι ένα εγχείρημα που θα το πετύχουμε».

«Η ελληνική δημόσια εκπαίδευση είναι αήττητη», τόνισε ο κ. Ζώρας, στέλνοντας μήνυμα σιγουριάς στους νέους φοιτητές.

«Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Απόδειξη αυτού είναι ότι όσα παιδιά φοιτητές από τα δικά μας ιδρύματα πάνε στο εξωτερικό, και έχω προσωπική εμπειρία επί του θέματος, σε δύσκολες και ανταγωνιστικές διεκδικήσεις, έρχονται πολλές φορές πρώτοι και διεκδικούν και παίρνουν θέσεις, τι οποίες δεν μπορούν να πάρουν οι ίδιοι, Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί», είπε χαρακτηριστικά.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_p33zapqq/

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News