default-image

Σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Πέτρας

Κρήτη
Σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Πέτρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία πλήθους πιστών και ιεραρχών έγινε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερσονήσου Γεράσιμου Μαρματάκη, ο οποίος απέσπασε τις πιο θερμές ευχές από πιστούς που έφτασαν στον Ιερό Ναό από κάθε γωνιά της Κρήτης.

Ευλογία και δύναμη για να συνεχίσει το σημαντικό έργο του προκατόχου του ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης στο νέο Μητροπολίτη, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε μηνύματα αγάπης σε όλο τον κόσμο.

Μετά τη χειροτονία ακολούθησε δεξίωση-κέρασμα των επισήμων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Παρόντες στη χειροτονία ήταν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κρήτης, οι βουλευτές της ανατολικής Κρήτης, ευρωβουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια από το Λασίθι και το Ηράκλειο και πλήθος κόσμου.

Η διαδικασία της χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα με το προσκύνημά του στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου και την τελετή του Μεγάλου Μηνύματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ενώ οι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρωί της Κυριακής, οπότε και θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγκαράθου, ιερουργούντος του νέου Μητροπολίτου Γεράσιμου.

Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης, Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News