Κρήτη

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο "Κ’ ίντα δεν κάνει ο Έρωτας"

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών της παρουσιάζει τον καταξιωμένο συνθέτη Δημήτρη Μαραμή και τον ταλαντούχο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη σε ένα ρεσιτάλ τραγουδιών με τίτλο "Κ' ίντα δεν κάνει ο Έρωτας", την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20:30 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Το ρεσιτάλ "Κ' ίντα δεν κάνει ο Έρωτας" είναι μία μουσική σπουδή στην ποίηση του έρωτα. Ερμηνευτής είναι ο Θοδωρηiς Βουτσικαiκης, φιλική συμμετοχή της Μαρία Κλεινάκη και στο πιάνο θα είναι ο ίδιος ο συνθέτης.

Παρουσιάζονται τραγούδια από τους κύκλους του συνθέτη "Σκοτεινός Έρωτας", "Αισθηματική Ηλικία" και "Ερωτόκριτος in Blues".

Ο "Σκοτεινός Έρωτας" σε ποίηση FedericoGarciaLorca έχει θεωρηθεί από έγκυρους μουσικοκριτικούς κλασικό έργο του Δ. Μαραμή στο είδος του, καθώς η μελωδικότητα των τραγουδιών μένει αναλλοίωτη και άφθαρτη στο χρόνο. To "Σκοτεινό Έρωτα" έχουν ερμηνεύσει ο Μάριος Φραγκούλης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μίνως Θεοχάρης και πολλοί άλλοι νέοι ερμηνευτές ενώ η απόδοση του έργου στα ελληνικά είναι του ποιητή Σωτήρη Τριβιζά.

Η "Αισθηματική Ηλικία", ο έβδομος προσωπικός δίσκος του συνθέτη και πρώτη δισκογραφική παρουσία του ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, έλαβε διθυραμβικές κριτικές από δημοσιογράφους και μουσικοκριτικούς και χαρακτηρίστηκε καλύτερο albumγια το 2014. Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στους Ν.Α. Ασλάνογλου, Ν. Λαπαθιώτη, Μ. Γκανά και Σ. Τριβιζά.

Ο "Ερωτόκριτος inBlues" αποτελεί μία πρωτοποριακή μουσική προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Β. Κορνάρου. Ο συνθέτης αντλώντας στοιχεία από την τζαζ, την μπλουζ αλλά και την παραδοσιακή μουσική, μελοποιεί με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο τον Ερωτόκριτο, μεταδίδοντάς τον στον σύγχρονο ακροατή με αμεσότητα και σε ένα εντελώς μοντέρνο μουσικό ύφος. Το ολοκληρωμένο έργο στη μουσικοθεατρική του εκδοχή θα ανέβει στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2017.

Βιογραφικά:

Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στη Βρετανία. Έχει κυκλοφορήσει εφτά προσωπικούς δίσκους και έχει γράψει μουσική για 37 θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχει παρουσιάσει τη μουσική του εκτός συνόρων στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στην Ισπανία και στην Ελβετία. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική του μουσική. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη κ.α. Συνεργάζεται συχνά με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ενώ του ανατέθηκε η σύνθεση όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή για το 2017.

O Θοδωρηiς Βουτσικαiκης σπούδασε στη Νομικη? Σχολη? του Αριστοτελειiου Πανεπιστημιiου Θεσσαλονιiκης (υποiτροφος Ι.Κ.Υ.) και μονωδιiα στην ταiξη της Θαiλειας Μαυριiδου. Συμμετειiχε στα μιουiζικαλ Σιωπηi, ο Βασιλιαiς Ακουiει και AlexanderRockOpera. Συνεiπραξε με τους διεθνουiς φηiμης: κιθαριστη? LuisBordaκι ερμηνευiτρια DulcePontesκαι συνεργάστηκε με τη Λιiνα Νικολακοπουiλου. Εiχει εκδωiσει εiναν προσωπικο? δίσκο ως ερμηνευτηiς, την Αισθηματικη? Ηλικιiα με το συνθεiτη Δημηiτρη Μαραμηi.

Είσοδος: 5 ευρώ

Σχόλια