default-image

"Αντάρτικο" για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Κρήτη
"Αντάρτικο" για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυκνώνουν καθημερινά οι αντιδράσεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας στην Κρήτη, με τους συνδικαλιστές να επισημαίνουν πως έρχεται να μοιράσει την καθημερινή μιζέρια των υπηρεσιών και όχι να λύσει τα προβλήματα που πηγάζουν από την τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Σειρά είχε η γενική συνέλευση των αξιωματικών της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται, όπως αποφάσισαν, να περάσουν το κατώφλι του Αρχηγείου και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να υπενθυμίσουν πως στην Κρήτη καταγράφεται η πιο έντονη δυσαναλογία. Ένας αστυνομικός αντιστοιχεί σε 400 πολίτες, ενώ το καλοκαίρι γίνεται ένας προς 700.

«Εμείς ζητήσαμε ισχυρά αστυνομικά τμήματα 40-50 ατόμων και έχουμε μπροστά μας προτεινόμενα τμήματα 15-20 ατόμων», επισημαίνουν ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών κ. Στελιος Καρακούδης, αλλά και ο αντιπρόεδρος Πέτρος Ζερβάκης που άκουσαν τις διαμαρτυρίες των αξιωματικών.

Και η Ένωση Αστυνομικών Νομού Ρεθύμνου έχει ήδη πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με την αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για όσα θα ακολουθήσουν.

Όπως προειδοποιούν οι συνδικαλιστές, τα προβλήματα θα διογκωθούν στην πολύπαθη ενδοχώρα του νησιού και καλούν πολίτες και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους ώστε να γίνουν αντιληπτά τα πραγματικά προβλήματα της τοπικής Αστυνομίας.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_hlq5e495/

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News