default-image

Ν. Μαριάς: Θα σταθώ στο πλευρό των αγροτών

Κρήτη
Ν. Μαριάς: Θα σταθώ στο πλευρό των αγροτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των αγροτών δηλώνει ότι θα σταθεί, για μία ακόμη φορά, ο Νότης Μαριάς, μετά τη "σφαγή" των κοινοτικών ενισχύσεων η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συρρικνωθεί κι άλλο το πενιχρό αγροτικό εισόδημα, αφού «οι δανειστές», όπως λέει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, «έχουν βαλθεί να διαλύσουν την πρωτογενή παραγωγή για να καταστήσουν ευκολότερα τη χώρα μας "αποικία χρέους"».

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μαριάς αναφέρει επακριβώς τα εξής:

«Παραμονές γιορτών και ο αγροτικός κόσμος -που παραδοσιακά τέτοιες μέρες ελπίζει στις κοινοτικές ενισχύσεις- βιώνει τη δική του απελπισία από το νέο αγροτικό "μνημόνιο".

Στις κατεξοχήν αγροτικές περιοχές (Κρήτη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία) μετά την πίστωση των λογαριασμών με τα ποσά της βασικής επιδότησης, οι αγρότες μας περνούν σταδιακά από την έκπληξη και την απογοήτευση στην οργή. Οργή, για την κοροϊδία που συντελείται σε βάρος τους, καθώς τους δόθηκαν μόλις τα μισά χρήματα των ενισχύσεων (το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχεται πως έδωσε το 56%) ενώ συνάμα τα «αναθεωρημένα κριτήρια της ΚΑΠ» φρόντισαν να πετσοκόψουν τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων, που ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια της γης και όσων είχαν εκτάσεις μικρότερες των 4 στρεμμάτων, δηλαδή των περισσότερων μικροκαλλιεργητών. Μάλιστα φέτος, οι επιδοτήσεις που δεν ξεπερνούν τα €250 θα χαθούν οριστικά, αφού η νέα ΚΑΠ απαξιεί να ασχοληθεί με «μικροποσά».

Ο αγροτικός κόσμος της Ελλάδας, που στάθηκε για χρόνια πυλώνας της οικονομίας της χώρας μας, μαστίζεται πλέον όχι μόνο από το φορομπηχτικό ρεσάλτο που κάνουν οι δανειστές στις τσέπες του, αλλά και από την ωμή κατακρεούργηση των επιδοτήσεών του, καθώς χρειάστηκε να εμπλακεί σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας το προηγούμενο διάστημα, για να καταλήξει τώρα με μισή ή καθόλου επιδότηση στους λογαριασμούς του.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις υπερφορολογούν τους Έλληνες αγρότες με εντολή της τρόικας, με αποτέλεσμα την τελευταία πενταετία το εισόδημά τους να μειωθεί κατά 1,5 δισ. ευρώ ενώ η φορολογία τους αυξήθηκε κατά 150%. Τώρα η φοροεπιδρομή επεκτείνεται παράνομα και στις κοινοτικές ενισχύσεις, "τιμωρώντας" απροκάλυπτα τους νέους μας, που γύρισαν στα χωράφια για να τα καλλιεργήσουν και "κόβοντας" οριστικά από την επιδότηση όλους τους Έλληνες μικροκαλλιεργητές.

Ήδη από τις 14 Οκτωβρίου κατήγγειλα με παρεμβάσεις μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, που συρρικνώνει κι άλλο το πενιχρό αγροτικό εισόδημα, αφού οι δανειστές έχουν βαλθεί να διαλύσουν την πρωτογενή παραγωγή για να καταστήσουν ευκολότερα τη χώρα μας "αποικία χρέους" και υποχείριο των σχεδίων τους.

Δηλώνω, για μία ακόμη φορά, πως ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής θα σταθώ στο πλευρό των αγροτών και θα δώσω δυναμικό "παρών" σε κάθε αγώνα του ελληνικού λαού, για να πετάξουμε όλοι μαζί την τρόικα έξω από την πατρίδα μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News