default-image

Εκρηκτικό κλίμα στη συνάντηση βουλευτών με φορείς

Κρήτη
Εκρηκτικό κλίμα στη συνάντηση βουλευτών με φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Εκρηκτικό" ήταν το κλίμα στη συνάντηση βουλευτών του Ηρακλείου με εκπροσώπους συνδικαλιστικών, παραγωγικών και άλλων τοπικών φορέων του νομού, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια.

Η σύσκεψη είχε ως στόχο να ενημερωθούν οι βουλευτές για τα προβλήματα και να γίνει ένας σχετικός διάλογος. Ωστόσο εξαρχής οι βουλευτές είχαν γίνει δέκτες των "πυρών" των εκπροσώπων των φορέων, οι οποίοι τους εγκαλούσαν για την «ενδοτική» στάση τους και για την ενδοτικότητά τους στις απαιτήσεις των δανειστών και στα αντιλαϊκά μέτρα.

Ωστόσο το κλίμα δυναμιτίστηκε για τα καλά όταν το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα οξύς, χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές Ηρακλείου «ανίκανους» και «αφερέγγυους», προσθέτοντας και ότι «δεν έχουν πολιτική βούληση».

Η συζήτηση οξύνθηκε ιδιαίτερα και δύο εκ των βουλευτών - ο Σωκράτης Βαρδάκης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού - δήλωσαν ότι, αν συνεχιστεί αυτή η επίθεση, θα αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Αλλά τα πράγματα δεν ηρέμησαν, αφού ο εκπρόσωπος των αγροτοσυνδικαλιστών Πρίαμος Ιερωνυμάκης προχώρησε... ένα βήμα παραπέρα, όχι απλώς υιοθετώντας τους χαρακτηρισμούς που είχαν ακουστεί, αλλά λέγοντας και «φωτιά και τσεκούρι» στους... προσκυνημένους βουλευτές!

Η ένταση κορυφώθηκε, με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη να δρουν "πυροσβεστικά", προσπαθώντας να χαμηλώσουν τους τόνους και να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ώστε να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα και να μην "τιναχτεί στον αέρα"  η συζήτηση.

Μετά την έντονη δυσαρέσκεια που επέδειξαν και την πυροσβεστική παρέμβαση του Σταύρου Αρναουτάκη και του Ευριπίδη Κουκιαδάκη, οι βουλευτές του νομού συμφώνησαν ότι θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι συζήτησης προς όφελος των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τα μνημόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News