default-image

Λυγερός: Η εισβολή αμάχων και το ελληνικό πολιτικό σύστημα

Κρήτη
Λυγερός: Η εισβολή αμάχων και το ελληνικό πολιτικό σύστημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη, και πρώτη και καλύτερη η Ελλάδα, βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα νέο φαινόμενο που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «η εισβολή των αμάχων» που τροποποιεί δραματικά τις καταστάσεις σε όλη την ήπειρο, σημειώνει μιλώντας στον 9,84 ο αρθρογράφος και αναλυτής Σταύρος Λυγερός, μιλώντας στο στον Γιώργο Σαχίνη.

Η άνοδος των ακροδεξιών κινημάτων δεν οφείλεται μόνο στο φαινόμενοι προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αλλά και στη στρεβλή οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη, όπου τα ζητήματα της ασφάλειας πυροδοτούν ακραίες καταστάσεις.

Όπως είπε ο Σταύρος Λυγερός, την ίδια ώρα στην Ελλάδα, εκτός από την ανθρωπιστική διάσταση των προσφυγικών ροών, θα πρέπει να δούμε - και κυρίαρχα η πολιτική τάξη της χώρας - το πώς θα απαντήσουμε στην τακτική των εταίρων μας να μετατρέψουν τη χώρα σύντομα σε αποθήκη ψυχών, εγκλωβίζοντας χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες εδώ.

Όπως τόνισε, θα πρέπει να υπάρξει μαζί με την ανθρωπιστική διάσταση και ένα γενναίο πρόγραμμα με ευθύνη και συμμετοχή και της Ε.Ε. επαναπροώθησης αυτών των ανθρώπων στις χώρες προέλευσής τους.

Ο Σταύρος Λυγερός μίλησε ακόμη για το πόσο δραματικά τροποποιείται το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό με κορωνίδα για τη σταθερότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας το επερχόμενο Ασφαλιστικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News