default-image

Σπίρτζης: Θα δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο του αεροδρομίου

Κρήτη
Σπίρτζης: Θα δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο του αεροδρομίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Από την Κρήτη ξεκινά η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», δήλωσε από το Καστέλι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα δημοπρατηθεί το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, αυτό του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι.

Ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στη νέα φιλοσοφία της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την οποία το Δημόσιο διατηρεί ισχυρή παρουσία, διπλασιάζοντας για πρώτη φορά τα έσοδα που θα λαμβάνει από την εκμετάλλευση του έργου και με τον παράλληλο διπλασιασμό των ανταποδοτικών τελών.

Δε θα επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν με το Ελευθέριο Βενιζέλος επισήμανε και σημείωσε ότι πέρα από τα κίνητρα που δίνονται στον ιδιώτη δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης, μετά την έγκριση για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η παρουσία του υπουργού σηματοδοτεί την έναρξη του διαλόγου με την τοπική κοινωνία, με τον Χρήστο Σπίρτζη να δεσμεύεται σε βασικά αιτήματα που έθεσε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, όπως η χρηματοδότηση του ΣΧΟΑΠ καθώς για το σχέδιο του δήμου για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο υπουργός άκουσε τους προβληματισμούς ορισμένων πολιτών σε σχέση με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη περιοχή λέγοντας ότι θα υπάρξουν οι βέλτιστες προτάσεις και τεχνικές ώστε οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις να είναι οι ελάχιστες ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για τη περιοχή.

Ο ίδιος ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι κάτοικοι από τους προκατόχους του, λέγοντας ότι δεν είναι ένας ακόμη υπουργός που έρχεται να κάνει εξαγγελίες για το μεγάλο έργο.

Θα ζήσουμε τη δημοπράτηση του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του νησιού, τόνισε ο υπουργός.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_19g1i4ex/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News