Κρήτη

Εκδήλωση στο μουσείο φυσικής ιστορίας Κρήτης

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιείτε εκδήλωση "Σάββατα με τους επιστήμονες" στο μουσείο φυσικής ιστορίας Κρήτης (πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα) με σκοπό να γνωρίσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με έναν επιστήμονα σχετικά με τη διατήρηση των σπόρων από τοπικές ποικιλίες και την αξία της αγροτικής βιοποικιλότητας αλλά και για να ερευνήσετε, να παίξετε και να φτιάξετε έξυπνες κατασκευές με σποράκια.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Συζήτηση με θέμα: "Διατηρώντας σπόρους από τοπικές ποικιλίες: Η αξία της αγροτικής βιοποικιλότητας" από το κ. Βασίλη Γκισάκη, γεωπόνο-ερευνητή του μεσογειακού αγρονομικού ινστιτούτου Χανίων (αίθουσα πολυμέσων).

12:00-12:30 "Εκεί που έπεσε ο σπόρος..." προβολή ταινίας μικρού μήκους, του 4ου Δημοτικού σχολείου Νέας Αλικαρνασσού (αίθουσα πολυμέσων).

12:00-12:30 Διανομή σπόρων από το "Πελίτι" - Τ.Ο. Ηρακλείου.

12:30-14:00 Θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο του Eric Carle "Το σποράκι ταξιδεύει" (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου-για ηλικίες από 4 έως 7 ετών).

12:30-14:00 Δραστηριότητα με τίτλο "Σπόροι ταξιδευτές" (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του μουσείου-για ηλικίες άνω των  7 ετών).

12:00-14:00 Κατασκευάζουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με σπόρους, χαρούμενα γλαστράκια και τα δικά μας μικρά φυτώρια.

Γενική είσοδος: 6 €

Μέλη του συλλόγου "Φίλοι του μουσείου φυσικής ιστορίας Κρήτης": Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν

http://www.nhmc.uoc.gr/el/news/28793

Facebook : Natural History Museum of Crete

Σχόλια