default-image

Συζήτησαν για την αξιοποίηση του φράγματος Αποσελέμη

Κρήτη
Συζήτησαν για την αξιοποίηση του φράγματος Αποσελέμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων αξιοποίησης του φράγματος Αποσελέμη προς όφελος των κατοίκων του Οροπεδίου Λασιθίου συζητήθηκε στην σύσκεψη που συγκάλεσε στο δήμο ο δήμαρχος κ.Γιάννης Στεφανάκης με την συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ.Πελαγίας Πετράκη, του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΑΚ κ.Λευτέρη Κοπάση και των αντιδημάρχων κ.Κώστα Σιγανού και κ.Γιώργου Στρατάκη.

Ο δήμαρχος κ.Γιάννης Στεφανάκης έθεσε τα ζητήματα της δημιουργίας αρδευτικού δικτύου που θα καλύπτει το κάμπο του Οροπεδίου, τη τρίτη λιμνοδεξαμενή, την εξασφάλιση των παραγωγών, κτηνοτρόφων, τη συντήρηση και λειτουργία του διυλιστηρίου για την ύδρευση του Οροπεδίου, όπως επίσης το βάθος και τη στεγανότητα του ταμιευτήρα απορροής των υδάτων. Εξέφρασε ακόμη την ανησυχία των κατοίκων αλλά και της δημοτικής αρχής σχετικά με την εξασφάλιση πόρων για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τον πρωτογενή τομέα.

Ο κ.Γιάννης Στεφανάκης υπογράμμισε στην συνάντηση ότι, η λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη εισέρχεται σταδιακά σε φάση ολικής αξιοποίησης προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και του πρωτογενή τομέα εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές στο οροπέδιο Λασιθίου όπως περιγράφονται στις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου και της ΠΕΔ Κρήτης. Από την πλευρά τους τόσο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ  κ.Λευτέρης Κοπάσης όσο και η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου συμφωνώντας με την τοποθέτηση του δημάρχου ανέφεραν ότι τα ανταποδοτικά οφέλη από την λειτουργία του φράγματος θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου αλλά και της Ανατολικής Κρήτης ευρύτερα. Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών δήμου Οροπεδίου Λασιθίου κ.Μανόλης Παντατοσάκης και στελέχη του ΟΑΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News