default-image

Σε απεργιακό πυρετό και η Κρήτη ενόψει της Πέμπτης

Κρήτη
Σε απεργιακό πυρετό και η Κρήτη ενόψει της Πέμπτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απεργιακός αναβρασμός επικρατεί σε όλη την Κρήτη έπειτα από την απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Στο Ηράκλειο αναμένεται - για ακόμη μια φορά - να πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, αμφότερες προγραμματισμένες για τις 10 το πρωί. Ειδικότερα, το ένα ραντεβού έχει δοθεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, ενώ η άλλη συγκέντρωση, η οποία διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Ωστόσο, εκτός από το Ηράκλειο, συλλαλητήρια ενάντια στην πολιτική λιτότητας και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. θα γίνουν και στην υπόλοιπη Κρήτη. Ειδικότερα, στο Ρέθυμνο η απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου αναφέρονται - μεταξύ άλλων - τα εξής: «Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν. Μετά τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, φέρνει και τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού, που μειώνει τις συντάξεις και αυξάνει τα όρια ηλικίας. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι του νομού μας θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στις 3 Δεκέμβρη ενάντια στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News