default-image

Για 27η ημέρα ο αγώνας των εργαζομένων της ανακύκλωσης

Κρήτη
Για 27η ημέρα ο αγώνας των εργαζομένων της ανακύκλωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου συνεχίζει τον αγώνα της για 27η ημέρα διεκδίκησης για δουλειά με δικαιώματα από τους εργαζόμενους της ανακύκλωσης έξω από το εργοστάσιο της ανακύκλωση, όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας (Ε.Ι.Υ.Η.-WASTE SOLUΤION-Υπουργείο Εργασίας).

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας με ύφος 100 καρδιναλίων, δήλωσε ότι αφού ζύγισε καλά της κοινωνικές ανάγκες στο Ηράκλειο, θα πάρει μόνο δέκα (10) από τους παλιούς εργαζόμενους, με 600ευρω και απλό ένσημο, ούτε έναν παραπάνω.Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν σκοπεύει να πάρει και τους 39 άσχετα από το πόσα άτομα χρειάζεται, ακόμα και 100!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Είναι να αναρωτιέται κανείς με ποιανού τις πλάτες κρατάει αυτή τη στάση και ποιανού τα συμφέροντα τελικά εξυπηρετεί; Που βρίσκει το θράσος ο συγκεκριμένος εργοδότης και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις τόσες αποφάσεις στήριξης σε αυτόν τον αγώνα, από θεσμούς και φορείς που εκπροσωπούν και εκφράζουν τον λαό του Ηρακλείου, από δεκάδες σωματεία, ομόφωνες αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, των δημοτικών συμβουλίων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.

Αρνήθηκε ακόμα και την πρόταση του υπουργείου για επαναπρόσληψη των εργαζόμενων σταδιακά και με προτεραιότητα τους παλιούς εργαζόμενους.

Έχει ευθύνη η ΕΕΑΑ και οι δήμοι που επιτρέπουν μία εταιρεία να κάμει κουμάντο όλη την τοπική διοίκηση της Κρήτης, όταν μάλιστα η αποκομιδή των απορριμάτων γίνεται με έξοδα των δημοτών, την στιγμή που ο δήμος Ηρακλείου χρεώνεται καθημερινά με 2.500 ευρώ για τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια που πετιούνται στην χωματερή, όταν μέσα σε 10 λεπτά από την ώρα που θα πιάσουν δουλειά οι παλιοί, έμπειροι εργαζόμενοι, μπορούν να κάνουν το εργοστάσιο να παράγει.

Οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση αποφάσισαν να συνεχίσουν τον τιτάνιο αγώνα τους ζητώντας το αυτονόητο: δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Ευχαριστούμε όσους φορείς και σωματεία ήδη έχουν πάρει αποφάσεις συμπαράστασης και συνεχίζουν.

Ο αγώνας μας είναι κοινός: για ζωή και δουλειά με δικαιώματα γιατί δεν είμαστε δούλοι!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News