Κρήτη

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για τα εμβόλια

Με επιτυχία και τη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα Ανδρόγεω η ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα, "Εμβόλια: Μύθοι και πραγματικότητα" που διοργάνωσαν ο δήμος Ηρακλείου (αντιδημαρχίες κοινωνικής πολιτικής και παιδείας) και ο ιατρικός σύλλογος.

Για τα εμβόλια και τη χρησιμότητά τους μίλησαν επιφανείς επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο οι οποίοι τόνισαν ότι οι εμβολιασμοί αποτελούν τα μεγαλύτερα όπλα για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας (ΠΟΥ) και προκειμένου να επιτευχθεί συλλογική ανοσία ενάντια σε λοιμώδη νοσήματα και να αποφευχθεί η εκδήλωση επιδημιών, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού πρέπει να φθάνει στο 95%.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου κ.Χάρης Βαβουρανάκης,οι αντιδήμαρχοι παιδείας κ.Μαρία Καναβάκη και κοινωνικής πολιτικής κ.Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, γιατροί από το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις επιστημονικές αναλύσεις για τα εμβόλια τόσο στην παιδική ηλικία όσο και στην ενηλικίωση των ανθρώπων.

Σχόλια