Κρήτη

Εξοργισμένοι οι αγρότες με τις δηλώσεις του Β.Αποστόλου

Εξοργισμένοι είναι οι αγρότες με τις θέσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, που αντί να τρέξει τις εξελίξεις προκειμένου να αλλάξει το Ελληνικό ''Ναι'' στην εισαγωγή Τυνησιακού ελαιολάδου στην Ευρώπη , εκείνος αρκείται να δείχνει τον υπηρεσιακό υπουργό που στις 17 Σεπτεμβρίου έδωσε το Οκ για την ενέργεια αυτή, αγνοώντας τις συνέπειες για το Ελληνικό προϊόν.

Στις 18.30 το απόγευμα το Παγκρήτιο Συντονιστικό των αγροτών συνεδριάζει στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου καθορίζοντας τα επόμενα βήματά του, το μπλόκο της Νίκαιας συνεδριάζει στις 6 Δεκεμβρίου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου, ενώ ο πρόεδρος της ένωσης Ηρακλείου καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να κρατήσουν το προϊόν τους  καθώς οι τιμές είναι πτωτικές και η Ένωση ανακοινώνει τιμές το πρώτο πενθήμερο του Δεκέμβρη.

''Για υπουργείο που αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε την καθημερινότητα των αγροτών αλλά ούτε τα κρίσιμα θέματα για την επιβίωσή τους κάνει λόγο μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο Γιώργος Τζωρτζάκης.

Έχουν ακόμα και σήμερα τη δυνατότητα να αλλάξουν τα δεδομένα αν θέλουν η θέση του Μιχάλη Καμπιτάκη.

Παίζουν την κολοκυθιά στην πλάτη των ελαιοπαραγωγών , είπε ο Ανδρέας Στρατάκης.

Πολιτικό το ζήτημα σε βάρος της πλάτης των αγροτών η θέση του Μανόλη Καρκαβάτσου.

Κρίμα που δεν έκανα ότι έπρεπε προς όφελος των Ελληνικών προϊόντων κι άφησαν τις αγορές και τα συμφέροντα να καθορίζουν το παιγνίδι, η θέση της αντιπεριφερειάρχη Θεανώς Βρέντζου. Παράλληλα επισήμανε ότι σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει το κλίμα απαιτούνται τρείς παίκτες, οι Αγρότες, η περιφέρεια και τη πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο.


Σχόλια