default-image

Καταφύγιο αδεσπότων δημιουργημένο με πολλή αγάπη

Κρήτη
Καταφύγιο αδεσπότων δημιουργημένο με πολλή αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δύναμη του εθελοντισμού, όταν γίνεται με όραμα, μπορεί να καταφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Για μία ακόμη φορά μια ομάδα νέων παιδιών με όραμα αλλά και οικονομικό κόστος κάνουν τη διαφορά, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα όπως είναι αυτό των αδέσποτων στο Ηράκλειο.

Την ιδέα την είχε ο Αλέξανδρος Ηλιάδης και με τη βοήθεια εθελοντών φίλων, που γρήγορα συστρατεύτηκαν μαζί του, δημιούργησε ένα μικρό καταφύγιο αδέσποτων σκυλιών στα Κάλεσα Μαλεβιζίου.

Η ευαισθητοποίηση και η αγάπη του Αλέξανδρου για τα ζώα βρήκε πολύ γρήγορα ανταπόκριση από πολλά νέα παιδιά που δήλωσαν την παρουσία τους για να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια. Αφού λοιπόν βρέθηκε ο χώρος, πολλά χέρια μαζί άρχισαν να τον διαμορφώνουν.

Ήδη στον ένα μήνα που λειτουργεί το καταφύγιο ζώων φιλοξενούνται 25 σκυλιά, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται. Αυτό που είναι επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι όλο το κόστος αυτής της προσπάθειας στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική βοήθεια των ίδιων των εθελοντών, από το υστέρημά τους, σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες εποχές.

Όπως τόνισε ο Αλέξανδρος Ηλιάδης, καλεσμένος στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", αυτό για τον ίδιο ήταν ένα όνειρο ζωής που στοχεύει να καλύψει ένα μεγάλο κενό που αφήνει ακάλυπτο η επίσημη Πολιτεία. Μάλιστα, ο ίδιος δε σταματά να ευχαριστεί τους εθελοντές, τονίζοντας ότι χωρίς αυτούς τίποτα δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες στο χώρο μεταφέρθηκαν 7 τραυματισμένα σκυλιά που εντόπισαν οι ίδιοι οι εθελοντές σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ ακόμα και σήμερα οι εργασίες στο χώρο του καταφύγιου συνεχίζονται έως ότου πάρει την τελική του μορφή.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα από αυτήν την προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων, που διαρκώς μεγαλώνει, αποτυπώνεται η ευαισθησία αυτών των παιδιών για τα ζώα, σε μία περίοδο που στο νησί μας έχουν καταγραφεί, δυστυχώς, απίστευτα περιστατικά κακοποίησης ζώων που έχουν κάνει το γύρο της Ελλάδας.

Διογκώνεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα

Σε κάθε περίπτωση, το καταφύγιο σκύλων στα Καλέσα είναι και ένα καταφύγιο ανθρωπιάς. Στην εποχή μας πολλές ανθρώπινες αξίες κλυδωνίζονται επικίνδυνα, με τον Αλέξανδρο και την ομάδα του όμως να απαντούν με δυνατή φωνή ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει διογκωθεί επικίνδυνα σε όλη την Ελλάδα, χωρίς η Κρήτη να αποτελεί εξαίρεση, με την αδύναμη Πολιτεία να θεωρεί ως πολυτέλεια την αγάπη για τα αδέσποτα ζώα, που σίγουρα δεν επέλεξαν αυτά να βρεθούν στο δρόμο...

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News