default-image

Στις κάλπες οι επαγγελματοβιοτέχνες της Ιεράπετρας

Κρήτη
Στις κάλπες οι επαγγελματοβιοτέχνες της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας πραγματοποίησε τη Γενική του συνέλευση και τις εκλογές για την ανάδειξη του 5μελούς νέου Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

Από τις 10:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών κατέφθαναν με το άνοιγμα της κάλπης παλιοί επαγγελματίες και βιοτέχνες, καθώς και αρκετά νέα παιδιά που έκαναν την πρώτη εγγραφή τους ως νέα μέλη.

Πρόκειται για επαγγελματίες της νέας γενιάς που δεν είχαν πλησιάσει στο παρελθόν το Σύλλογό τους και εγγράφονται μέλη προκειμένου να πάρουν μέρος στη διαδικασία εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και εκπροσώπων για την Ομοσπονδία.

«Οι παλιοί και οι νέοι επαγγελματίες που έρχονται κοντά στο συλλογικό μας όργανο, αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που περνά ο κλάδος μας και αντιλαμβάνονται ότι μόνο με ισχυρά συνδικαλιστικά όργανα θα μπορέσουμε να δώσουμε τις μάχες που βρίσκονται μπροστά μας, για τα ανοικτά φορολογικά ζητήματα που μας καίνε όλους, για το ασφαλιστικό και κυρίως για την πολιτική των Τραπεζών που δεν βοηθά πια την χρηματοδότηση των νέων επιχειρηματικών σχεδίων», μας είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας κ. Μανόλης Ζουμπουλάκης.

Μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν ψηφίσει γύρω στα 150 παλιά και νέα μέλη του Συλλόγου ενώ μέχρι τις 8 το βράδυ που επρόκειτο να κλείσει η κάλπη, περίμεναν να πυκνώσει η προσέλευση όσων εργάζονται και συνήθως ψηφίζουν την τελευταία στιγμή.

Υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών ήταν οι:

Βουζουνεράκη Καλλιόπη του Εμμ., Βουζουνεράκης Ιωάννης του Νικολ., Γιακουμάκης Γεώργιος του Στυλ., Ζουμπουλάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη, Κυφωνίδης Νικόλαος του Γεωργίου, Σταυρακάκης Μιχαήλ του Δημ., Χαρβαλιάς Βλάσιος του Εμμ. και Χατζημαρκάκης Κωνσταντ. του Γεωργίου.

Υποψήφιοι για την ελεγκτική Επιτροπή είναι οι: Μπαλοθιάρη Ειρήνη του Εμμ., Πετράκης Γεώργιος του Ανδρέα και Σταυρακάκης Δημήτριος του Μιχαήλ.

Υποψήφιοι για την Ομοσπονδία είναι οι: Ατζαράκης Μιχαήλ του Ιωάννη

Ατσαλής Βασίλης του Αντων., Βολυράκης Μιχαήλ του Εμμ., Βουζουνεράκη Καλλιόπη του Εμμ., Βουζουνεράκης Ιωάννης του Νικολ., Γιακουμάκης Γεώργιος του Στυλ., Γιακουμάκης Γεώργιος του Εμμ., Ζουμπουλάκης Εμμαν. του Ιωάννη, Καλαϊτζάκης Εμμαν του Αντων., Κυφωνίδης Νικόλ. του Γεωργίου, Μανιαδάκης Μιχαήλ του Γεωργ., Μπαχλιτζανάκης Αντώνης του Μιχαήλ, Ξομπλαράκης Εμμαν του Νικολ., Ορφανουδάκης Κωνσταντ. του Εμμ., Σταυρακάκης Μιχαήλ του Δημητρίου, Τσιριντάνης Αντώνης του Ελευθ., Χατζάκης Γεώργιος του Εμμ., Χατζάκης Νικόλαος του Γεωργίου Χατζημαρκάκης Κωνσταντ. του Γεωργίου και Χριστάκη Ευαγγελία του Ιωάννη.

Λόγω οικονομικής κρίσης η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε χωρίς την απαραίτητη υποχρέωση να καταβληθεί προηγουμένως η ετήσια συνδρομή των μελών. Κατά την ψηφοφορία ενημερώθηκαν οι επαγγελματίες και για την προσφορά που πέτυχε η απελθούσα διοίκηση για την απόκτηση τερματικού αποδοχής καρτών (pos).

Ζητούν εξομάλυνση των στρεβλώσεων

Τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες απασχολούν εκτός από το  φορολογικό και το ασφαλιστικό τα σοβαρά προβλήματα και οι στρεβλώσεις, στη λειτουργία των Τραπεζών, που κάνουν ακόμα πιο δύσκολες τις συναλλαγές τους.

Σε επτά στρεβλώσεις  αναφέρονται σε επιστολή  που έστειλαν στον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, από τον οποίο ζητούν να πράξει τα δέοντα.

1) Τα ποσοστά προμήθειας για τις συναλλαγές μέσω POS και καρτών παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά, υψηλότερα από τις άλλες χώρες της ΕΕ.

2) Το κόστος συνδρομής και το επιτόκιο δανεισμού που αφορά στη χρήση πιστωτικών καρτών για τους καταναλωτές είναι πολύ υψηλό.

3) Τα κόστη για τη μεταφορά εμβασμάτων μεταξύ εγχώριων τραπεζών είναι πολύ υψηλά και θα πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο και να εξαλειφθούν οι χρεώσεις που αφορούν κινήσεις λογαριασμών εντός επαγγελματικών πλαισίων.

4) Τα κόστη για ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι πολύ υψηλά. Όλες οι προμήθειες που σχετίζονται με τη μεταφορά εμβασμάτων από το διαδίκτυο θα πρέπει να εξαλειφθούν ολοκληρωτικά. Ουσιαστικά, αποθαρρύνεται τόσο η χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, όσο και η εξοικείωση του πληθυσμού με τις ηλεκτρονικές τραπεζικές διαδικασίες.

5) Έχει δημιουργηθεί ένα στρεβλό πλαίσιο διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων επιταγών, καθώς από τη μια υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν να πληρώσουν, και άλλες που κερδίζουν ρευστότητα και οδηγούν άλλους κλάδους σε ασφυξία.

6) Επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με την πιθανότητα κατάσχεσης από το δημόσιο και τις τράπεζες, κεφαλαίων που υπάρχουν στον εταιρικό λογαριασμό, και προορίζονται για την κάλυψη αναγκών της επιχείρησης. Θα πρέπει να καθιερωθεί ένας μοναδικός ακατάσχετος εταιρικός λογαριασμός, μέσα από τον οποίο θα εξυπηρετούνται οι οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης κεφαλαίων.

7) Έχει επιδεινωθεί ο δείκτης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, καθώς τόσο οι μειωμένοι τζίροι όσο και οι αναβαλλόμενες απαιτήσεις από πελάτες/προμηθευτές (επιταγές, καθυστερήσεις πληρωμών) έχουν μειώσει τη ρευστότητα και τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων.

Η διευθέτηση των κόκκινων δανείων με σύγχρονα εργαλεία πληροφόρησης και αντικειμενικής αξιολόγησης των οικονομικών δυνατοτήτων των χρεωστών είναι σημαντικός όρος επανεκκίνησης της οικονομίας, σε συνάρτηση ασφαλώς με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News