default-image

Αυστηρό μήνυμα Λαμπρινού σε όσους προκαλούν ηχορύπανση

Κρήτη
Αυστηρό μήνυμα Λαμπρινού σε όσους προκαλούν ηχορύπανση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστηρό μήνυμα, με αποδέκτες όσους προκαλούν ηχορύπανση πάνω από τα επιτρεπτά όρια και μάλιστα σε ώρες κοινής ησυχίας, έστειλε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, τονίζοντας ότι στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά την εκπομπή των ήχων.

«Το ζήτημα αυτό αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητές μας» επεσήμανε ο δήμαρχος που για το λόγο αυτό συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή του Αστυνομικού Δ/ντή Ηρακλείου Ταξιάρχου κ. Νίκου Χριστοφάκη, του δ/ντή της διεύθυνσης Υγιεινής κ. Σπύρου Χαρτοφύλακα, του πολιτικού προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνου Παττακού και του εντεταλμένου συμβούλου αρμόδιου για τα καταστήματα κ. Μανόλη Χαιρέτη.

«Πήρα τη διαβεβαίωση ότι γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται κυρώσεις  για τις παραβάσεις τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει οξύ και απέχει πολύ από την ποιότητα ζωής που θέλουμε να έχουν οι κάτοικοι της πόλης» επεσήμανε ο δήμαρχος.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Λαμπρινός ζήτησε από τις υπηρεσίες και κυρίως από την αστυνομία και το Υγειονομικό, καθώς η Δημοτική αστυνομία δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό και για τις νυχτερινές ώρες, μεγαλύτερη ένταση των ελέγχων οι οποίοι πρέπει να είναι συνεχείς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όχι μόνο στις αργίες αλλά και τις καθημερινές.

Ο δήμαρχος κάλεσε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων (μπαρ-καφετέριες) που αγνοούν τις εκκλήσεις των δημοτών να μην παραβιάζουν το νόμο και να μην βάζουν σε κίνδυνο την λειτουργία των καταστημάτων τους διακινδυνεύοντας με κυρώσεις που, όπως ανέφερε, θα είναι σκληρές.

«Θέλω να πιστεύω, ανέφερε, ότι την έκκληση αυτή τη φορά θα την ακούσουν με προσοχή και θα φροντίσουν να συμμορφωθούν γιατί θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός της διατάραξης της ησυχίας των συμπολιτών και μάλιστα σε ώρες κοινής ησυχίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News