default-image

Στοιχεία σοκ πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κρήτης

Κρήτη
Στοιχεία σοκ πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στοιχεία σοκ πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κρήτης έρχονται στο φως με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα πρόληψης της παιδικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με τη μαύρη βίβλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 21 εκατομμύρια παιδιά είναι σήμερα θύματα καταναγκαστικής εργασίας, από τα οποία 4,5 εκατομμύρια αποτελούν θύματα σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης.

Η βία και η κακομεταχείριση δεν κάνουν διακρίσεις. Εκατοντάδες παιδιά δίπλα μας, ζουν μια οδυνηρή πραγματικότητα που σπάνια αποκαλύπτεται στις πραγματικές διαστάσεις της.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_43d4aja9/

Ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πριν φτάσουν στην ηλικία των 18 ετών, ωστόσο μόνο ένα στα τρία περιστατικά θα καταγγελθούν.

Στην Κρήτη μόνο μέσα στο 2015, έχουν αναφερθεί 60 περιστατικά κακοποίησης παιδιών τα ποία εξετάστηκαν από τους ιατροδικαστές.  Πολλά από τα θύματα χρειάστηκε ακόμη και να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Τα τελευταία πέντε χρόνια μάλιστα, η κοινωνική υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ, κλίθηκε να αντιμετωπίσει τέσσερα περιστατικά βίας σε βάρος βρεφών και νεογέννητων τα οποία υπέστησαν εγκεφαλικές βλάβες, έχοντας δεχτεί βίαιο ταρακούνημα.

Οι δράστες αυτών των εγκλημάτων, βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο οικογενειακό και στενό περιβάλλον των παιδιών, που γίνονται εύκολος στόχος και σιωπηρός μάρτυρας ανομολόγητων ενεργειών.

Όσοι εμπλέκονται στην αλυσίδα διαχείρισης αυτών των περιστατικών, καταλήγουν σε μια κοινή επισήμανση. Την ανάγκη ενημέρωσης των ίδιων των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τον κίνδυνο.

Η παιδική κακοποίηση αφήνει σημάδια στην ψυχή που μένουν ανεξίτηλα αν δεν αντιμετωπιστούν και ακολουθούν τα θύματα και στην ενήλικη ζωή.

Έλλη Κοκκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News