default-image

Ζαχαράτος: "Η έδρα της σχολής δε θα μετακινηθεί από τον Αγ. Νικόλαο"

Κρήτη
Ζαχαράτος: "Η έδρα της σχολής δε θα μετακινηθεί από τον Αγ. Νικόλαο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για θέματα που αφορούν τη σχολή (ΑΣΤΕΚ), πραγματοποίησαν συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού ο γενικός γραμματέα κ. Ζαχαράτος, με το βουλευτή Λασιθίου κ. Μανόλη Θραψανιώτη, την αντιδήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Βαρκαράκη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Πεπόνη, τον διευθυντή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο (Α.Σ.Τ.Ε.Κ.) κ. Κλεισαρχάκη και τον εκπρόσωπο των φοιτητών κ. Μπακάλη.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης έθεσε με έμφαση την ανάγκη να διαψευστούν οι φήμες που κυκλοφορούν για μετακίνηση της σχολής από τον Άγιο Νικόλαο, που δημιουργούν ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία και τους σπουδαστές και αποτελούσε σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Ζαχαράτος διαβεβαίωσε με τη σειρά του, όπως νωρίτερα είχε κάνει, σε προηγούμενη συνάντηση, και η αρμοδία υπουργός κ. Κουντουρά, ότι «η έδρα της σχολής δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τον Άγιο Νικόλαο». Τόνισε επίσης ότι πολιτική βούληση του υπουργείου είναι επανασυγκρότηση όλων των σχολών τόσο σε λειτουργικά θέματα όσο και σε πάγια.  

Οι εκπρόσωποι της σχόλης και του Δήμου έθεσαν το θέμα της δωρεάν σίτισης των σπουδαστών καθώς και το πρόβλημα που υπάρχει με τη μη χορήγηση φοιτητικού πάσου στους σπουδαστές της σχολής. Ο κ. Ζαχαράτος ήταν ενήμερος για το σύνολο των προβλημάτων των Τουριστικών Σχολών και δήλωσε ότι «το υπουργείο είναι ήδη σε διεργασία επίλυσής τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News