default-image

Εκδήλωση για το προσφυγικό

Κρήτη
Εκδήλωση για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για το προσφυγικό διοργανώνει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα του ΤΕΕ, Πρεβελάκη και Γρεβενών πίσω από το παλιό Ξενία, η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες.

Παρόλο που το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα απασχολεί, έστω και καθυστερημένα, ολοένα και περισσότερο το δημόσιο διάλογο, οι εμπειρίες των ανθρώπων που βιώνουν την κατάσταση από κοντά σπάνια γίνονται αντικείμενο ευρύτερου προβληματισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, θεωρώντας πως το ζήτημα είναι πρωτίστως κοινωνικοπολιτικό και δεν μπορεί να περιοριστεί στην απλή διαχείρισή του μέσω των δράσεων αλληλεγγύης, όπως τη συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα του ΤΕΕ, Πρεβελάκη και Γρεβενών πίσω από το παλιό Ξενία.

Μέλος των Δομών Υποδοχής Προσφύγων στη Σκάλα Συκαμινιάς Λέσβου θα μιλήσει για την οργάνωση και τη δράση των παραπάνω δομών και τη στάση των τοπικών κοινωνιών των νησιών.

Θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σημεία που υποδέχονται χιλιάδες ανθρώπους, όπως η στάση του κράτους και της Frontex, το πώς και κατά πόσο η αλληλεγγύη των πολιτών αντικαθιστά την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση και αν αυτό είναι θεμιτό, ο ρόλος των Μ.Κ.Ο. κ.λπ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ομιλητή και άλλους εθελοντές που βρέθηκαν στα νησιά ή στα βόρεια σύνορα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News