Κρήτη

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Η διαρκής επικαιρότητα των αιτημάτων της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" δεν αφήνει αυτή την επέτειο να πάρει "μουσειακό" χαρακτήρα. Είναι και σήμερα, 42 χρόνια μετά, έμπνευση και παρότρυνση για αγώνα για τη Δημοκρατία, την Εθνική Κυριαρχία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η πολιτική της αμερικανοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας (η κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η ληστρική για τα λαϊκά εισοδήματα και τους πόρους της χώρας οικονομική της πολιτική και η ανεύθυνη και υπαγορευμένη εξωτερική πολιτική) οδήγησε σε γενική λαϊκή αντίδραση αλλά και στο έγκλημα της Κύπρου που ακόμα αιμορραγεί.

Σήμερα που οι εχθροί της Δημοκρατίας εμφανίζονται ξεδιάντροπα δημόσια, οι θιασώτες του αυταρχισμού, του ρατσισμού και της βίας μασκαρεύονται με «φιλολαϊκό» και «πατριωτικό» προσωπείο, δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε τις βαθιές πληγές που άφησε στη χώρα και την Κύπρο η επτάχρονη κυριαρχία τους.

Στη μνήμη μας ο Αντιδικτατορικός αγώνας, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παραμένει ζωντανός και είναι οδηγός μας για την συνέχιση των αγώνων του σήμερα.

Ιδιαίτερα σήμερα που οι κραυγές του αυταρχισμού και της ξενοφοβίας προσπαθούν σε συνεργασία με το τέρας της τρομοκρατίας να σπείρουν το φόβο στις κοινωνίες μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Δημοκρατία, η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη είναι η καλύτερη απάντηση στις απειλές και τον τρόμο».

Σχόλια