default-image

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργάτες της ανακύκλωσης

Κρήτη
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργάτες της ανακύκλωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 14η ημέρα συνεχίζουν οι εργάτες της ανακύκλωσης τον αγώνα τους για δουλειά με αξιοπρέπεια, ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που τους θέλει στον Καιάδα της ανεργίας για να τους ανακυκλώσει με νέο πιο φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Δουλειά με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις είναι το μόνο που ζητούν οι 40 εργαζόμενοι που για δύο εβδομάδες δίνουν μαζί με το Σωματείο τους και το ΠΑΜΕ έξω από τις πύλες του εργοστασίου στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας που κάλεσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στην κατεύθυνση άμεσης επίλυσης του ζητήματος.

Η εταιρία Waste solutions απομονώθηκε για ακόμη μια φορά καθώς ούτε το Υπουργείο Εργασίας δεν μπόρεσε να διαφωνήσει στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Ανακύκλωσης και όλων των σωματείων και φορέων που έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα αυτό.

Για ακόμα μία φορά καλούμε την εταιρία να σταματήσει να κρατά κλειστό το εργοστάσιο και να έρθει σε άμεση επαφή με το σωματείο και τους εργαζόμενους. Όπως προέκυψε και από την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο, η πρόσληψη των 40 συναδέλφων αποτελεί τη μόνη λύση για τη συνέχιση και τη λειτουργία του εργοστασίου και την ανακύκλωσης στο νομό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News