default-image

Τζιτζικώστας: "Ρήξη με το παλιό που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ"

Κρήτη
Τζιτζικώστας: "Ρήξη με το παλιό που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη βρίσκεται από το πρωί ένας από τους υποψήφιους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Απ. Τζιτζικώστας, προκειμένου να επικοινωνήσει την υποψηφιότητά του στην κομματική βάση.

Ο κ. Τζιτζικώστας, που από το απόγευμα βρίσκεται στο Ηράκλειο, επισκέφτηκε και τις Περιφερειακές ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου. Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εξαπέλυσε από τα Χανιά όπου βρέθηκε το πρωί στο ξεκίνημα της περιοδείας του στο νησί.

Από την κεντρική ομιλία του κ. Τζιτζικώστα, στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς".

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε συναντήσεις με τις Αρχές, τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από πολίτες, φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, όπως και από τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του στο "Ατλαντίς", στο Ηράκλειο, ο υποψήφιος πρόεδρος αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα «και τη λανθασμένη πολιτική της κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά είπε, που ακολουθείται. «Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτή την κυβέρνηση που μήνυσε τον μοναδικό υπουργό της, που τόλμησε να μιλήσει για ασφάλεια», τόνισε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος μεταξύ άλλων τόνισε: «Μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τα δεδομένα άλλαξαν για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Οι τζιχαντιστές σπέρνουν τον τρόμο και απειλούν πλέον τον τρόπο ζωής μας. Η ασφάλεια και η ελευθερία είναι σήμερα το κορυφαίο ζήτημα για όλους τους ευρωπαίους πολίτες. Η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή, πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τους τρομοκράτες. Ειδικά για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η χώρα μας είναι πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών. Και το πρόβλημα μεγαλώνει εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με τη διακηρυγμένη πολιτική ανοιχτών θυρών. Με τη χαλαρή και ιδεοληπτική στάση απέναντι στα ζητήματα τρομοκρατίας και μετανάστευσης. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτή την κυβέρνηση που μήνυσε τον μοναδικό Υπουργό της, που τόλμησε να μιλήσει για ασφάλεια. Με τη στάση τους μετατρέπουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και υπάρχει ο κίνδυνος να τη μετατρέψουν και σε πύλη εισόδου τρομοκρατών.

»Σε αυτό θέλω να εστιάσω. Η κυβέρνηση πρέπει πρώτα και κύρια να διαφυλάξει αποτελεσματικά τα εθνικά μας σύνορα, με έλεγχο και φύλαξη. Πρέπει άμεσα να ενεργοποιήσουμε τα κέντρα φιλοξενίας ώστε οργανωμένα να ολοκληρώνεται ο έλεγχος και ταχύτατα οι πρόσφυγες να προωθούνται στις χώρες που θέλουν να καταλήξουν. Όσον αφορά στην επίσκεψη του στην Τουρκία, ο κ. Τσίπρας πρέπει να διεκδικήσει: Την άμεση ενεργοποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής όλων όσοι δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες. Οφείλει επίσης να ασκήσει πίεση στην Τουρκία να αποδεχθεί τη δημιουργία hot spots, δηλαδή σημείων ελέγχου στο έδαφός της και κοντά στα σύνορα με Συρία.

»Η κυβέρνηση δίνει τα λάθος μηνύματα μέσα και κυρίως έξω από τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία, η δημοκρατική φιλελεύθερη δύναμη, δεν μπορεί να ανέχεται, διαμαρτυρόμενη υποτονικά, τα όσα επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και την ασφάλεια της χώρας κάνει αυτή η κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία πάντα υπερασπιζόταν τα εθνικά μας συμφέροντα και αυτό θα κάνουμε και αύριο, ως κυβέρνηση: θα διασφαλίσουμε τα σύνορά μας, το Αιγαίο, τα Νησιά μας», είπε.

Ο κ. Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στους προσωπικούς δεσμούς του με την Κρήτη, αλλά και τους ιστορικούς δεσμούς Κρήτης και Μακεδονίας:

«Ποτέ δεν πρόκειται κανένας μας να ξεχάσει, ότι οι Κρητικοί ήταν στην πρώτη γραμμή του Μακεδονικού Αγώνα, δίνοντας έναν ηρωικό αγώνα για την ελευθερία μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο Ηράκλειο. Και είμαι χαρούμενος για τρεις λόγους με πρώτο - πρώτο ότι είμαι εδώ, στη δεύτερη πατρίδα μου, στον τόπο καταγωγής της μητέρας μου, το Ηράκλειο και συγκεκριμένα τον Άγιο Μύρωνα. Οι δεσμοί μου με την Κρήτη είναι πολύ στενοί, όπως βέβαια και οι δεσμοί όλων των Μακεδόνων με την Κρήτη είναι ισχυροί. Και αυτό γιατί ποτέ δεν πρόκειται κανένας μας να ξεχάσει, ότι οι Κρητικοί ήταν στην πρώτη γραμμή του Μακεδονικού Αγώνα, δίνοντας έναν ηρωικό αγώνα για την ελευθερία μας. Αυτός ο τόπος έχει συνδεθεί με τα υψηλότερα ιδανικά, με τις μεγάλες αξίες. Γι' αυτό και Κρήτη και Ηρωισμός, Κρήτη και Ελευθερία είναι συνώνυμα. Και το αναγνωρίζουμε όλοι».

Επίσης έκανε αναφορά στον τουρισμό και την αγροτική οικονομία, τονίζοντας: «Συνδέοντας τον αγροτοδιατροφικό τομέα με τον τουρισμό, η Ελλάδα πρέπει να οργανωμένα να προβάλει και να καθιερώσει διεθνώς, το σωστό όρο, που δεν είναι Μεσογειακή Διατροφή, αλλά "Κρητική Διατροφή".

»Είναι πολλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που παραμένουν αναξιοποίητα εξαιτίας των λαθών αυτής της κυβέρνησης. Με πρώτο - πρώτο τον Τουρισμό έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας, στον οποίο η Κρήτη ήταν, είναι και θα είναι η ναυαρχίδα μας. Ο τουρισμός στα έξι χρόνια της ύφεσης, συνέβαλε καθοριστικά στην προσπάθεια στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Για αυτό και πρέπει να ξαναδούμε αυτό τον πυλώνα σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης και όχι μέσα από τους γνώριμους λαϊκισμούς και τις ιδεοληψίες. Η Ελλάδα χρειάζεται όμως μια σύγχρονη, ανταγωνιστική Τουριστική Πολιτική.

»Η αύξηση της τουριστικής κίνησης το φετινό καλοκαίρι, παρά το χάος που δημιούργησαν οι χειρισμοί του κυρίου Τσίπρα, δείχνει ότι η χώρα και τα νησιά μας έχουν ανεξάντλητες δυνατότητες. Δείχνει ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι φορείς, αλλά και όλη η κοινωνία, μπορούν και ξέρουν να ξεπερνούν τα εμπόδια που βάζει η κεντρική διοίκηση. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι μπορούμε να εφησυχάσουμε. Το αντίθετο, πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό. Μια πολιτική στήριξης και ενίσχυσης του Τουρισμού από την Ελληνική Πολιτεία, θα τη μετατρέψει σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Πρέπει, σε όλη την Ελλάδα, να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις και τις σύγχρονες τάσεις στη διεθνή τουριστική αγορά:

- Με την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

- Με την ανάπτυξη και προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού.

- Με την ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων με τις όμορες χώρες.

Τώρα ετοιμάζονται να ζητήσουν και από τους αγρότες να πληρώσουν το λογαριασμό. Όχι με ένα δίκαιο πλαίσιο, αλλά με πραγματική φοροεπιδρομή, που εξοντώνει τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας. Και το λέω εδώ στην Κρήτη, όπου ο πρωτογενής τομέας, η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ και η ποιότητα των προϊόντων είναι ιδιαίτερα υψηλή. Μάλιστα, συνδέοντας τον αγροτοδιατροφικό τομέα με τον τουρισμό, η Ελλάδα πρέπει να οργανωμένα να προβάλει και να καθιερώσει διεθνώς, το σωστό όρο, που δεν είναι Μεσογειακή Διατροφή, αλλά "Κρητική Διατροφή", αφού εδώ έχει τις ρίζες του το βασικό αυτό διατροφικό πρότυπο, και αυτό θα είναι ένα ισχυρό brand στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού».

Στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου ο κ. Τζιτζικώστας εκτίμησε ότι βλέπει ανθρώπους αποφασισμένους. «Με αυτή την εκλογή», υποστήριξε «καλούμαστε να επιλέξουμε ποιο δρόμο θα δώσουμε στην παράταξη και όχι μόνο να εκλέξουμε πρόεδρο».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως «ο "δρόμος που λέει" ότι τα πράγματα δεν είναι καλά στη Νέα Δημοκρατία με οδήγησαν να είμαι υποψήφιος» και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ο κόσμος δε μας ακούει πια. Δείχνει σαν να έχει κουραστεί από εμάς αυτό δεν είναι μόνο κακό για το κόμμα αλλά για τη χώρα, γιατί η δύναμη που μπορεί να βάλει τέλος στην καταστροφή που μας οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Ν.Δ.».  

Το πρωί ο κ. Τζιτζικώστας βρέθηκε στα Χανιά, που επισκέφτηκε το Μνημείο των Τάφων των Βενιζέλων και κατέθεσε στεφάνι, ενώ λίγο αργότερα συναντήθηκε με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων (καφέ Remezzo).

Το μεσημέρι συναντήθηκε με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς στο Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ), και αργότερα με τα μέλη της ΝΟΔΕ Χανίων.

Κατά την επίσκεψή του στο Ρέθυμνο, ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Αγίου Βασιλείου, αργότερα είχε συνάντηση με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας στο Ρέθυμνο και συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου.

Το απόγευμα επισκέφτηκε το Δημαρχείο Μυλοποτάμου και αργότερα συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος στην αυριανή περιοδεία του θα επισκεφτεί το πρωί τον Δήμο Χερσονήσου (Μάλλια), ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο (Λευκών Ορέων 3).

Στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας στον Άγιο Νικόλαο (καφέ Πιάτσα - πρώην καφενείο Ελλάς), ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Δήμο Μαλεβιζίου όπου θα επισκεφτεί το χωριό Άγιο Μύρωνα.

Το απόγευμα θα επισκεφτεί τα Ανώγεια, ενώ η περιοδεία του στη Μεγαλόνησο θα κλείσει με την επίσκεψή του στα Ζωνιανά.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News