Κρήτη

Χειμερινά σεμινάρια απο την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει τον χειμερινό κύκλο σεμιναρίων, με θέμα «Μινωικός Πολιτισμός. Σύγχρονες προσεγγίσεις, διευρυμένες προοπτικές».

Πιο αναλυτικά: «Τα σεμινάρια απευθύνονται στο κοινό του Ηρακλείου και η συμμετοχή σε αυτά είναι ελεύθερη. Ξεκίνησαν τις 26 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν  στις 16 Δεκεμβρίου 2015. Οι χώροι διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι η αίθουσα «Ανδρόγεω» και το Πολιτιστικό Κέντρο (Μικρό θέατρο).

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο μπορούν να εγγραφούν, και να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του σεμιναριακού κύκλου (υπεύθυνη κ. Στεφανία Τερζάκη, γραφείο Βικελαίας, Χορτατσών & Κυδωνίας 23, τηλ. 2810 301543, katalog@heraklion.gr - καθημερινά 8.00-14.00).

Στο δεύτερο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το θέμα Ζωο-αρχαιολογικές προσεγγίσεις στον Μινωικό Πολιτισμό. Όψεις της οικονομίας και της ζωής στην Κρήτη της 3ης και της 2ης χιλιετίας π.Χ. Eισηγήτρια θα είναι η Δήμητρα Μυλωνά, Διδάκτορας του Παν/μίου του Southampton - Ερευνήτρια στο INSTAP (Κέντρο Μελέτης Ανατολικής Κρήτης).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 8:00 μμ στην Αίθουσα Ανδρόγεω.»

Σχόλια