default-image

Μ. Μπόση: Ασάφεια στο προσφυγικό – ρευστότητα γεωπολιτική

Κρήτη
Μ. Μπόση: Ασάφεια στο προσφυγικό – ρευστότητα γεωπολιτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 ''Η Ευρώπη δείχνει να μην έχει γνώση της πραγματικότητας  και καταφεύγει στην γνωστή οδό της δημιουργίας ενός ταμείου, με αμφίβολη την επιτυχία του'', επισήμανε η πολιτική επιστήμονας, διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών, ειδική σε θέματα διεθνούς ασφάλειας, Μαίρη Μπόση στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Περιμένω από τους Ευρωπαίους να πάρουν ξεκάθαρη στάση για το Αιγαίο πρόσθεσε. Τρωτά σημεία για την ακολουθούμενη Ελληνική Εξωτερική Πολιτική από την άλλη, είπε,  η άσκησης της, σε πλαίσια κομματικής και όχι εθνικής πολιτικής.

Η μέχρι σήμερα ασάφεια των Ευρωπαίων εταίρων μας, στις προσφυγικές ροές αναφορικά με το Αιγαίο δεν μπορεί να υποβαθμίζεται από την ελληνική πλευρά όταν είναι γνωστές οι Τουρκικές θέσεις για συνδειαχείρηση του Αιγαίου.

Αναφορικά με τη Διεθνή ασφάλεια η Μαίρη Μπόση είπε ότι με την είσοδο της Ρωσίας στο παιγνίδι το Συριακό δεν είναι θέμα που θα λυθεί εύκολα. Σημείωσε τέλος ότι το οικονομικό ναυάγιο σε όλα τα Βαλκάνια ωθεί τις κυβερνήσεις τους σε μία επικίνδυνη ρητορική εθνικιστικών εξάρσεων και μειονοτικών διεκδικήσεων που προμηνύει δεινά στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News