Κρήτη

Νέκρωσε η Ιεράπετρα

Τα πάντα σχεδόν έμειναν κλειστά μέχρι το μεσημέρι και στην Ιεράπετρα, καθώς η 12η Νοεμβρίου ήταν η μέρα της πρώτης γενικής απεργίας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Σχεδόν από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις εκδόθηκαν ανακοινώσεις στήριξης και συμμετοχής.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής, στήριξε την Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοέμβρη 2015, σε ένδειξη σεβασμού, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων, όπως είχαν κάνει και εκείνοι στο πρόσφατο παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.

Στην Ιεράπετρα μαχητικό απεργιακό κλίμα, δημιούργησαν στο κέντρο της πόλης, εκατοντάδες απεργοί, εκπαιδευτικοί κυρίως και μαθητές, αλλά και εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώου, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα πανό στα χέρια, φωνάζοντας συνθήματα κατά της καταστροφικής πολιτικής που επιχειρείται να εφαρμοστεί στη βάση των επιταγών του τρίτου μνημονίου.

Οι Σύλλογοι Καφέ και Εστίαης, Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπόρων και Ηλεκτρολόγων, είχαν καλέσει τα μέλη τους να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις τους από το πρωί μέχρι τις 11.00 π.μ.

Σχόλια