default-image

Και το Σωματείο "Υπέρβαση" συμμετέχει στην απεργία

Κρήτη
Και το Σωματείο "Υπέρβαση" συμμετέχει στην απεργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου "Υπέρβαση", μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι θα συμμετέχει στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Σωματείου ενάντια στο στίγμα και την προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της "Υπερβασης", αφού συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τους ψυχικά πάσχοντες και ανάπηρους, αποφάσισε:

1. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο με το οποίο καταργούν ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη κατάκτηση της εργατικής τάξης, τις αναπηρικές συντάξεις αφού η κατώτερη σύνταξη θα είναι μόλις 87 ευρώ και θα την παίρνουν όσοι έχουν αναπηρία 80%. Επίσης αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και μειώνουν τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την πρόνοια κατά 50% (900 εκατ. ευρώ) φορτώνοντας το κόστος περίθαλψης του ανάπηρου και ψυχικά πάσχοντα στην οικογένεια του. Ταυτόχρονα καταργούν με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ τα πενιχρά προνοιακά επιδόματα των 200 ευρώ αφού η καταβολή τους θα συνδεθεί με το κατώτερο εγγυημένο εισόδημα και για να πάρεις επίδομα δε θα πρέπει να έχεις απολύτως τίποτα στο όνομά σου!! Ήδη μειώσανε τις συντάξεις και αύξησαν τη συμμετοχή σε φάρμακα ακόμα και για τους ψυχικά πάσχοντες που η συμμετοχή είναι κατ' όνομα μηδενική αλλά στην πράξη πληρώνουμε αδρά τα φάρμακά μας. Ταυτόχρονα οι περισσότεροι ψυχικά πάσχοντες δεν είναι ασφαλισμένοι διότι δεν είναι ικανοί προς εργασία ενώ το 75% των ψυχικά πασχόντων δεν έχουν καμία πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη. Κι όλα αυτά τα μέτρα έρχονται να προστεθούν σε αυτά των πρώτων δύο μνημονίων που είναι ήδη βαριά στις πλάτες μας για να ανακάμψει η κερδοφορία των εμπόρων της αναπηρίας. Δε θα επιτρέψουμε να μας πάνε στο μεσαίωνα!!!

2. Δε συμφωνούμε με τις εξαιρέσεις και τα ισοδύναμα που προβάλλει η ΕΣΑΜΕΑ γιατί οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από τη λαίλαπα των μέτρων που έρχονται αλλά και γιατί δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του "διαίρει και βασίλευε" που δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση. Μιλάνε μόνο για τον 6-12 λες και αν μας ισοπεδώσουν και μείνει ο 6-12 ή κάποιες διατάξεις του θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι!!! Ε όχι! Ως εδώ! Δε δεχόμαστε να μας δουλεύουν εν ψυχρώ.

3. Σήμερα που υπάρχει τέτοια γιγάντια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας της εργασίας, αμύθητος πλούτος σε λίγα χέρια και την ίδια στιγμή να υπάρχει τέτοια εξαθλίωση, δεν μπορούμε να δεχτούμε να γυρνάμε κυριολεκτικά εργαζόμενοι στις συνθήκες του 19ου αιώνα και οι ανάπηροι στον Καιάδα για να προστατευτεί η κερδοφορία. Ο μόνος δρόμος είναι ν' αγωνιστούμε όλοι μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τη νεολαία και τις γυναίκες των φτωχών λαϊκών οικογενειών, για να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Να αποκρούσουμε αυτά τα μέτρα, να αποσπάσουμε και κάποιες κατακτήσεις, αλλά πάνω απ' όλα να φτιάξουμε μία κοινωνία με εξασφαλισμένα τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των αναπήρων, των ηλικιωμένων, των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Μία κοινωνία απαλλαγμένη από τα παράσιτα που ζουν από την δουλειά των πολλών, από την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

Μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας, παραμερίζουμε αυτούς που τους έχουν κάνει σφραγίδες ή επιχειρήσεις. Βάζουμε τέρμα στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Ας θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, τίποτα ποτέ δε χαρίστηκε. Με σκληρούς αγώνες κατακτήθηκαν ωράρια, συντάξεις, αναπηρικές συντάξεις, περίθαλψη, επιδόματα, ειδικά σχολεία. Δυναμώνουμε την Υπέρβαση, παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια, μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της μεγάλης Πανεργατικής Απεργίας στις 12 του Νοέμβρη, να νεκρώσουν τα πάντα, να γεμίσουν οι δρόμοι. Κανένας ανάπηρος για δουλειά, γονιός και κηδεμόνας. Παίρνουμε μαζικά μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια με τα ταξικά συνδικάτα στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

• Ούτε 1€ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και τις αναπηρικές συντάξεις. Καμία σύνταξη και ιδιαίτερα οι συντάξεις αναπηρίας κάτω από 600€.Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. ΔΕΝ δεχόμαστε παρακράτηση των συντάξεων των φιλοξενούμενων στις διάφορες εξωνοσοκομειακές δομές του "Ψυχαργώς". ΚΑΜΙΑ ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

• 600€ επίδομα ανεργίας σε όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες για όσο κρατάει η ανεργία.

• Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλεία για ΑΜΕΑ και γονείς. Πρόσβαση των ψυχικά πασχόντων που είναι λειτουργικοί και μπορούν να εργαστούν στην αγορά εργασίας. Τα ΚΟΙΣΠΕ να λειτουργούν ως συνεταιρισμοί και όχι ως "ανταγωνιστικές" ανώνυμες εταιρίες. Εργασία με πλήρη δικαιώματα και απορρόφηση των παραγόμενων προϊόντων τους με ευθύνη του κράτους.

• Καμία πληρωμή από ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες αλλά και όλο τον λαό για τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες. Δωρεάν παροχή φαρμάκου σε όλους τους ψυχικά πάσχοντες με πραγματικά "μηδενική" συμμετοχή ανεξάρτητα από το ποσοστό αναπηρίας. Κατάργηση του ΦΠΑ για τα  είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

• Να καταβληθούνε τώρα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής, στους εργαζόμενους της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

• Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Ψυχική Υγεία και Πρόνοια για όλους με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό κόντρα στους "ισοσκελισμένους" προϋπολογισμούς της ΕΕ. Όχι στο κλείσιμο των Δημόσιων Ψυχιατρείων και στην μετατροπή των ψυχιατρικών κλινικών των δημοσίων νοσοκομείων σε μικρά άσυλα. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ δημιουργία δομών για την εξασφάλιση της συνέχειας της περίθαλψης σε όλους τους πάσχοντες που βρίσκονται στα ψυχιατρεία και τις εξωνοσοκομειακές δομές τους με ευθύνη του κράτους. Αναβάθμιση και στελέχωση όλων των υπαρχουσών δομών Ψυχικής Υγείας και επέκταση αυτών όπου είναι απαραίτητο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να δημιουργηθούν δομές στήριξης για το παιδί και για το στενό οικογενειακό περιβάλλον. ΠΛΗΡΗ στελέχωση της παιδοψυχιατρικής κλινικής και της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ με όλο το αναγκαίο προσωπικό, μονιμοποίηση όσων εργάζονται σήμερα με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. ΟΧΙ άλλα ράντζα, όχι άλλες ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά. ΚΑΜΙΑ αναμονή για τον ψυχικά πάσχοντα στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News