default-image

Το "στοίχημα" του τουρισμού για την Κρήτη (video)

Κρήτη
Το "στοίχημα" του τουρισμού για την Κρήτη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα για τον κρητικό τουρισμό έχει ξεκινήσει και φέτος, μιας και τα ανοικτά ραντεβού των τουριστικών εκθέσεων θέλουν την Κρήτη και την Ελλάδα, κατ' επέκταση, να κρατούν ψηλά τον πήχη της επισκεψιμότητας κι ενώ οι διακρίσεις προς το νησί μας δεν έχουν τέλος.

Το ισχυρό brand name της Κρήτης αποτελεί και το δυνατό χαρτί της κρητικής τουριστικής βιομηχανίας, που αποτελεί έναν από τους πιο ασφαλείς προορισμούς παγκοσμίως, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" o εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης. Η τελευταία διάκριση της Κρήτης από το trip advisor, τον κορυφαίο ταξιδιωτικό ιστότοπο της υφηλίου, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία, μιας και το νησί μας βρίσκεται στην τρίτη θέση των πιο σημαντικών νησιωτικών προορισμών στην Ευρώπη και μάλιστα, σύμφωνα με την ψήφο των ίδιων των πελατών μας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαμιεδάκης.

Οι ανοδικές αφίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία αποτυπώνουν τη σταθερότητα της Κρήτης, αφού και αυτές οι δύο χώρες αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στήριξης της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας και μάλιστα με τους Γερμανούς σταθερούς μας πελάτες να επιστρέφουν δυναμικά στο νησί.

Φέτος στην Κρήτη θα υπάρξει μια διασπορά Γερμανών από συγκεκριμένες εθνικότητες ακόμα και σε σημεία που δεν επισκέπτονταν κατά το παρελθόν, κάτι που αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για ένα νησί που κάθε περιφερειακή του ενότητα αποτελεί ουσιαστικά και ένα διαφορετικό τουριστικό προορισμό. Η Ρόδος π.χ. έχει σχεδόν τη δυναμική του νομού Ρεθύμνου όσον αφορά τον πληθυσμό και όχι τις κλίνες, αφού και το νησί της Δωδεκανήσου σε αυτό το επίπεδο κάνει πρωταθλητισμό.

To άνοιγμα στην Ινδία και την Κίνα

Όπως τόνισε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, στα τέλη του μήνα ένα στοχευμένο ταξίδι στη χώρα της Ασίας θα θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική επικεψιμότητα. Στην Ινδία, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, πρέπει να ξεκινήσουμε από το Α, δηλαδή να δώσουμε ακόμα και τα βασικά χαρακτηριστικά του τόπου μας σε ένα λαό που δεν ξέρει και πολλά πράγματα για την Ελλάδα και βέβαια για την Κρήτη.

Οι φορείς του κρητικού τουρισμού και της Περιφέρειας του νησιού μας θα μιλήσουν σε τουριστικούς πράκτορες της Ινδίας για το πώς μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ενός ταξιδιού του συνδυαστικά η Αθήνα και η Κρήτη. Τι σημαίνει αυτό; Για έναν εύπορο Ινδό που θα ταξιδεύει προς την Ευρώπη, να μπορεί να βρεθεί συνδυαστικά σε δύο με τρεις χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Βέβαια, το ότι δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση είναι ένα θέμα, όμως, όπως τονίζουν οι καλά γνωρίζοντες, αυτό μπορεί να γίνει και μέσω ενός μεγάλου αεροπορικού κόμβου, όπως είναι η Ρώμη, το Μόναχο, ακόμα και η Κωνσταντινούπολη. Βέβαια χρειάζεται ένα συγκεκριμένο διάστημα για να ωριμάσει η σκέψη για τα συνδυαστικά ταξίδια στην Ελλάδα και βεβαίως στην Κρήτη τουριστών από την Ινδία. Ήδη τα πρώτα δείγματα από την προσπάθεια στην Κίνα είναι ενθαρρυντικά, γεγονός που ευνοεί το άνοιγμα και στην Ινδία.

Τα μεγάλα τουριστικά ραντεβού της Κρήτης

Και φέτος το Βερόλινο αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την Κρήτη μετά και τα θετικά μηνύματα από την έκθεση του Λονδίνου. Στο Βερολίνο μάλιστα ετοιμάζεται και φέτος μια πραγματική κρητική απόβαση ανθρώπων του κρητικού τουρισμού, μιας και η Γερμανία ψηφίζει διαχρονικά Κρήτη. Βέβαια αυτή τη φορά θα δοθεί βάση και στους εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα μπορούσαν να ανοίξουν διάπλατα την πόρτα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Σημαντικά είναι βέβαια και τα ραντεβού στη Μόσχα, πάρα τη μεγάλη μείωση των τουριστικών αφίξεων φέτος, όπως και στο Τελ Αβίβ, με τους Ισραηλινούς να χαρακτηρίζουν την Κρήτη ένα απόλυτα ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Σημαντικές τουριστικές εκθέσεις

World Travel Market

Λονδίνο

Βερολίνο

Μιλάνο

Μαδρίτη

Μόσχα

Τελ Αβίβ

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_diqhwfay/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News