Κρήτη

Cretan Iama: Το φαρμακευτικό επίτευγμα Κρητικών επιστημόνων

Ποιος θα φανταζόταν ότι, κάποια στιγμή και έπειτα από είκοσι ολόκληρα χρόνια αδιάλειπτης έρευνας και αναζήτησης, παρθένα κρητικά βότανα όπως το θυμάρι, ο δίκταμος και το φασκόμηλο θα κατακτούσαν την ευρύτερη φαρμακευτική κοινότητα, σε μορφή ενός ευεργετικού δισκίου; Όπερ και εγένετο!

Το θαυματουργό δισκίο Cretan iama λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης έχει την ικανότητα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, να καταπολεμά τις φλεγμονές στο ανθρώπινο σώμα που οδηγούν σε βαριές ιώσεις και κρυολογήματα, ενώ παράλληλα προσφέρει δύναμη και ζωντάνια στον οργανισμό.  

Η αξία του κρητικού φαρμακευτικού σκευάσματος υψηλή, αφού, όπως τόνισαν οι δημιουργοί του, οι αρχικές έρευνες είχαν σκοπό τη δημιουργία μιας ουσίας που θα καταπολεμά το θανατηφόρο πολλές φορές ιό της γρίπης H1N1, όμως τελικά το αποτέλεσμα ήταν κάτι πιο ισχυρό και αποτελεσματικό.

Πέρα όμως από τους δημιουργούς της παγκόσμιας φαρμακευτικής καινοτομίας, πίσω από το καινοτόμο σκεύασμα κρύβεται τόσο ο φαρμακευτικός κολοσσός της Olvos Science και της Gallinica, όσο και η Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, αφού λόγω των συστατικών του ανοίγονται νέες προοπτικές για την οικονομία του νησιού.

Από αυτή την Τετάρτη λοιπόν 11 Νοεμβρίου, σε πρώτη φάση οι καταναλωτές της Κρήτης θα μπορούν να προμηθεύονται το Cretan Iama από τα φαρμακεία του νησιού, ενώ σε δεύτερη φάση αυτό θα διοχετευτεί στη φαρμακευτική αγορά ολόκληρης της χώρας.

Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια