Κρήτη

Σάλος στα Χανιά από ανακοίνωση Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Σάλο στα Χανιά προκάλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο του Ναού του Αγίου Νεκταρίου, στα Παχιανά Χανίων, το οποίο «αποφάσισε να διακόψει την παραλαβή μεταχειρισμένων ρούχων», γνωστοποιώντας ότι από σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου «θα δέχεται μόνο καινούργια». Λίγο μετά " μάζεψε" την ανακοίνωση βάζοντας το ζήτημα σε άλλη βάση.

Στην ανακοίνωση γινόταν γνωστό ότι «το Συμβούλιο αποφάσισε να διακόψει την παραλαβή μεταχειρισμένων ρούχων από 10-11 2915. Θα δέχεται μόνο καινούργια».

Όσοι είδαν την ανακοίνωση εξεπλάγησαν αρνητικά, και οι αντιδράσεις που προκάλεσε ανάγκασαν το Συμβούλιο του Αγίου Νεκταρίου να εκδώσει νέα, στην οποία διευκρινίζει ότι «αποφάσισε τη διακοπή παραλαβής ενδυμάτων. Ο λόγος για την παραπάνω απόφαση», όπως αναφέρει το Συμβούλιο, «είναι η κακή μεταχείρισή τους από τους ενδιαφερόμενους. Δυστυχώς, τα ρούχα αυτά εντέλει τα βρίσκαμε στους κάδους των απορριμμάτων και στις λαϊκές αγορές. Εάν κάποιος, παρ' όλα αυτά, ενδιαφέρεται ακόμα να δωρίσει ρούχα, δεχόμαστε μόνο για τα παιδιά της Στέγης, από ηλικίες 3 έως 25».

Και το Συμβούλιο καταλήγει: «Ζητούμε συγνώμη για την προηγούμενη ελλιπή μεν, αλλά σύντομη πληροφόρηση».

Σχόλια