default-image

Ζητείται άρση ασυλίας του Π. Πολάκη για 4 αδικήματα

Κρήτη
Ζητείται άρση ασυλίας του Π. Πολάκη για 4 αδικήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτημα για άρση της ασυλίας του Χανιώτη αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας Χανίων.

Την υπόθεση αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος ο κ. Πολάκης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Έρευνα για το αν ο πρώην δήμαρχος Σφακίων, νυν βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχει τελέσει, μαζί με άλλους πολίτες, τα αδικήματα της στάσης από κοινού, της παράνομης βίας από κοινού, του απόπλου πλοίου άνευ ελέγχου της λιμενικής Αρχής και της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας διενεργεί η Εισαγγελία Χανίων.

Όλα αυτά την περίοδο που ήταν δήμαρχος Σφακίων.

Αυτό επισημαίνεται σε έγγραφο που φέρει την υπογραφή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Αθανάσιου Γαλήνα προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το έγγραφο ανάρτησε σήμερα ο κ. Πολάκης στην προσωπική του σελίδα στο facebook, με το παρακάτω κείμενο:

«Μόλις ενημερώθηκα ότι διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Χανίων αίτημα για άρση ασυλίας μου λόγω "πρόκλησης σε εξέγερση στάση κ.λπ.".

Πρόκειται για την ιστορία με τον εγκλωβισμό 650 τουριστών στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς λόγω της αιφνίδιας και αδικαιολόγητης απαγόρευσης απόπλου 80 πλοίων σε όλη την Ελλάδα από τον τότε υπουργό Χρυσοχοΐδη στις 6 Σεπτεμβρίου 2011, τους οποίους οδηγήσαμε με ασφάλεια στο λιμένα της Χώρας Σφακίων εγώ ως δήμαρχος μαζί με κατοίκους της Αγ. Ρουμέλης και εκπροσώπους της εταιρείας, υπερβαίνοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες και γλιτώνοντας από περαιτέρω δυσφήμιση τον τουρισμό της περιοχής μας και της Κρήτης συνολικά.

Τυχαίος ο χρονισμός;», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News