default-image

Σε τροχιά κινητοποιήσεων σύλλογοι και συνδικάτα

Κρήτη
Σε τροχιά κινητοποιήσεων σύλλογοι και συνδικάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, του Συλλόγου εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Συνδικάτου Οικοδόμων, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προετοιμασία της απεργίας της 12 Νοέμβρη και να απευθύνουν κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 10 π.μ.

Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

«Η καταιγίδα των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων σε αντίθεση με τις συνεχιζόμενες ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους πλήττει σκληρά και βάναυσα όλα τα λαϊκά στρώματα. Τους εργάτες και υπάλληλους, τους μικροεπαγγελματίες, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους απόμαχους της δουλειάς, τους άνεργους.

Χρειάζεται η ταξική ενότητα, ο συντονισμός και η συγκέντρωση όσο γίνεται περισσότερων δυνάμεων με καθαρό προσανατολισμό για την αναχαίτιση αυτής της επίθεσης, την μαζική καταδίκη των μέτρων, νέων και παλιών, την ανάκτηση των απωλειών που μας επέβαλαν αυτά τα χρόνια. Καλούμε λοιπόν και τα άλλα σωματεία, που συμφωνούν στους βασικούς άξονες των διεκδικήσεων και των στόχων μας να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν σε αυτό τον συντονισμό.

Οι αιχμές της πάλης μας είναι:

- Η άμεση απόκρουση της νέας επίθεσης στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, που ουσιαστικά καταργεί το καθεστώς της κοινωνικής ασφάλισης, την μεγαλύτερη εργατική λαϊκή κατάκτηση του 20ου αιώνα.

- Η απόκρουση της βάρβαρης φοροεπιδρομής (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φορολογία φτωχομεσαίων αγροτών κ.λπ.).

- Η αγωνιστική απάντηση στις περικοπές των κοινωνικών δαπανών (υγεία, παιδεία, πρόνοια, φοιτητική μέριμνα) και στην ραγδαία εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών αναγκών με βάση τις πάγιες επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου.

- Οι ιδιωτικοποιήσεις και η παραχώρηση του δημόσιου πλούτου και κρίσιμων υποδομών στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα έχει νέες βαριές συνέπειες στην καταλήστευση του εισοδήματός μας και στην μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών.

- Αντίσταση και καταδίκη της νέας ληστείας του λαού για χάρη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Να βάλουμε φρένο στις κατασχέσεις των σπιτιών και στα ατομικά μνημόνια που ετοιμάζουν στις εργατικές λαϊκές οικογένειες, στους μικροεπαγγελματίες και φτωχούς αγρότες, που έχουν κόκκινα δάνεια.

- Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για το σύνολο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για το σύνολο των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Απορρίπτουμε αποφασιστικά το διαίρει και βασίλευε και την προσπάθεια να στρέψουν το ένα μέρος του λαού απέναντι στο άλλο.

- Αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας, όλου του επιστημονικού και εργατικού δυναμικού σε όφελος του εργαζόμενου λαού μας.

Απορρίπτουμε τη θεωρεία ότι ο λαός στις εκλογές έδωσε έγκριση στη σφαγή του. Ο αγώνας μας δεν είναι τυφλός. Δεν είναι απλή διαμαρτυρία. Έχει σαφή προσανατολισμό. Ξέρουμε ότι αυτά που χάσαμε εμείς τα καρπώθηκε και τα καρπώνεται μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων. Για χάρη των δικών τους κερδών, τη δικής τους ανταγωνιστικότητα οι κυβερνήσεις και η ΕΕ χρεοκοπούν αδιάκοπα εμάς. Γι΄αυτό χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ένα ταξικό - λαϊκό κίνημα μαζικό, επίμονο, ανθεκτικό και πάνω απ' όλα να ξέρει καθαρά ενάντια σε ποια συμφέροντα πολεμά.  

Απορρίπτουμε τις καταστροφικές θεωρίες της ηττοπάθειας και της παραίτησης. Την λεγόμενη αναποτελεσματικότητα των αγώνων. Όλα όσα σήμερα μας αφαιρούν κατακτήθηκαν στο παρελθόν με σκληρούς αγώνες. Αποκρούουμε  τις θεωρίες που μας θέλουν να περιμένουμε τη σωτηρία από τον καναπέ.

Πιστεύουμε ότι με αυτό το πλαίσιο και συντονίζοντας τον αγώνα μας θα δώσουμε καθαρή απάντηση στην αδιάκοπη επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει».  

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου

«Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αποφάσισε:

α) να συμμετάσχει στην Πανεργατική - Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

β) να πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 10 πμ. από κοινού με τα σωματεία των Οικοδόμων ,των Συνταξιούχων και της Περιφέρειας που είμαστε ήδη σε συνεννόηση από το Συλλαλητήριο στις 22 Οκτωβρίου.

γ) Να δώσει συνέχεια, κλιμάκωση, και  προοπτική στην ταξική ενότητα που κατακτήθηκε με το συλλαλητήριο καλώντας τα εργατικά σωματεία του Ρεθύμνου, τις οργανώσεις των νέων, των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών σε συμπόρευση και  συντονισμό δράσης.

Μπροστά μας έχουμε μια σκληρή αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική, το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Στο νέο κύμα επίθεσης, οργανώνουμε τη δική μας απάντηση. Γινόμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων! Δε συνθηκολογούμε στο τσάκισμα της ζωής μας! Δίνουμε δυναμική απάντηση με οργάνωση των εργαζόμενων ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τους πλειστηριασμούς, τη φοροληστεία, τις ομαδικές απολύσεις, τους μισθούς πείνας, τις ιδιωτικοποιήσεις. Παλεύουμε οργανωμένα για πλήρη ανάκτηση των απωλειών μας!

Υπερασπιζόμαστε την κοινωνική ασφάλιση που μας αφορά όλους γιατί:

Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Είναι όλες αυτές οι παροχές που χάνονται ακόμα και αν δεν μειώνεται ο μισθός μας.

Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δεν μας τα χάρισε κανείς!

Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μια διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε!

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, τους τόπους δουλειάς  και τις γειτονιές, αυτό είναι το δικό μας όπλο!

Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων! Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού όχι των λίγων!

Όλοι στον αγώνα! Ξεσηκωμός!

Όλοι στην απεργία, στις 12 Νοέμβρη!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 10 π.μ.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News