default-image

Αναγκαία η διαπλάτυνση της λεωφόρου Ικάρου

Κρήτη
Αναγκαία η διαπλάτυνση της λεωφόρου Ικάρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη λεωφόρο Ικάρου στην Αλικαρνασσό και στο τμήμα από την οδό Μαυσώλου και μέχρι την οδό Αρτεμισίας, η οδός στενεύει σε σχέση με τον υπόλοιπο δρόμο, εξαιτίας των αυλών των σπιτιών που υπάρχουν σε εκείνο το τμήμα της οδού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πλάτος του πεζοδρομίου να γίνεται μόλις 30-40 εκ.

Τη σχετική επισήμανση κάνει ο κ. Γιάννης Δημάδης, ο οποίος καταγγέλλει πως, εξαιτίας του ανύπαρκτου πεζοδρομίου, στο σημείο, έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα τρία ατυχήματα πεζών, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής. Και το χειρότερο είναι πως από το επίμαχο σημείο του δρόμου διέρχονται καθημερινά αρκετοί πεζοί και ακόμα πιο πολλοί μαθητές, γιατί στην περιοχή υπάρχουν δύο δημοτικά σχολεία, ένα νηπιαγωγείο και ένα λύκειο.

Κατόπιν των παραπάνω ο κ. Δημάδης ρωτά: «Έχει σκοπό ο Δήμος να κάνει κάτι για αυτό το τμήμα του δρόμου, το οποίο δεν ξεπερνά τα 50 μ.; Γιατί δεν εφαρμόζει το σχέδιο πόλης, ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο;».

Εξάλλου, όπως σημειώνει, το συγκεκριμένο θέμα ήρθε σε Δημοτικά Συμβούλια προηγούμενης δημοτικής Αρχής και δεν έγινε τίποτα. Καταλήγοντας απευθύνει το ρητορικό ερώτημα: «Άραγε περιμένει να γίνει κι άλλο ατύχημα συμπολίτη μας και πολύ περισσότερο να τραυματιστεί ή να χάσει τη ζωή του κάποιος μαθητής για να πάρει μέτρα; Τα μεγάλα πεζοδρόμια είναι μόνο για το κέντρο του Ηρακλείου (στα έργα που γίνονται) και τον παραλιακό, όπου δεν περπατάει άνθρωπος;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News