Κρήτη

Εσπερίδα για τη διαχείριση μυοσκελετικών νοσημάτων

Εσπερίδα με θέμα "Διαχείριση μυοσκελετικών νοσημάτων στην καθημερινότητα", ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, και ώρα 18:00, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου, του ΟΚΥ.ΔΑΝ και τελεί υπό την αιγίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τα μυοσκελετικά νοσήματα που σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες ταλανίζουν την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας ανθρώπων παγκοσμίως.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι, με αφορμή τις παγκόσμιες ημέρες για την Οστεοπόρωση, την Αρθρίτιδα και τις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, «ευαισθητοποιημένος από τη διαφοροποίηση των δεικτών υγείας που λόγω της οικονομικής κρίσης παρουσιάζουν αύξηση σε καίρια νοσήματα και αναγνωρίζοντας ότι ο ρόλος ενός νοσοκομείου και των επαγγελματιών του δεν είναι αμιγώς η θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών, αλλά η προαγωγή υγείας των χρηστών των υπηρεσιών του μέσα από την ενημέρωση και την πρόληψη απευθύνονται στην κοινότητα, καθώς η καθημερινή επαφή με τους πολίτες του Δήμου Αγ. Νικολάου, η προσέλευση των χρηστών των υπηρεσιών υγείας από άλλες περιοχές έδωσε το έναυσμα για την ενημέρωση των πολιτών με βάση την τεκμηριωμένη γνώση σε ζητήματα υγείας».

Εκ μέρους της 7ης ΥΠΕ Κρήτης τις εργασίες της εσπερίδας θα χαιρετίσει η υποδιοικήτρια δρ Άννα Τριχοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων.

Βάσει του αναλυτικού προγράμματος, κύρια θεματολογία της εκδήλωσης, σύμφωνα με την επιστημονική ανάλυση των ομιλητών, είναι η γνωστική και συμπεριφορική προσέγγιση του χρόνιου πόνου, η οστεοπόρωση και η οστεοαθρίτιδα.

Το πρόγραμμα της εσπερίδας

Σχόλια