Κρήτη

Εκδήλωση για την άνοια στο Δήμο Χερσονήσου

Επιστημονική εκδήλωση για την Άνοια διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και ώρα 17:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Άνω Χερσονήσου, ο Δήμος Χερσονήσου/Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής με το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου-ΚΑΠΗ, την Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΧ) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών N. Ηρακλείου "Αλληλεγγύη".

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

* Ιωάννα Κορτσιδάκη, πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας "Αλληλεγγύη".

* Ιωάννα Αμερίδου, νευρολόγος, MD, PhD επιστημονική συνεργάτις της Εταιρείας, με θέμα "Νόσος Alzheimer: Η Νόσος πρόκληση του 21ου αιώνα".

* Νίκος Σφακιανάκης, κοινωνικός λειτουργός-μέλος της Εταιρείας, με θέμα "Ομάδα Νοητικής Ενδυνάμωσης ασθενών με άνοια σε Κέντρο της Εταιρείας νόσου Alzheimer Ηρακλείου".

* Ελίζα Ιατράκη, ψυχολόγος & κοιν. λειτουργός, ΜPH, PhD C μέλος Επιστημονικής Επιτροπής της Εταιρείας, με θέμα "Ομάδα Ψυχοεκπαίδευσης περιθαλπόντων ασθενών με άνοια σε Κέντρο της Εταιρείας νόσου Alzheimer Ηρακλείου".

* Σοφία Παναγιωτάκη, δικηγόρος Ηρακλείου, με θέμα "Ο Θεσμός της Δικαστικής Συμπαράστασης. Πρακτικά ζητήματα φροντίδας των νομικών υποθέσεων του ασθενούς με άνοια".

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα.  

Σχόλια