default-image

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα των αναπληρωτών καθηγητών στο Ηράκλειο

Κρήτη
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα των αναπληρωτών καθηγητών στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα της επιτροπής αγώνα αναπληρωτών, ωρομισθίων και ανέργων εκπαιδευτικών Ηρακλείου στις 14:00 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηρακλείου με κύριο ζήτημα τα κενά στην ειδική αγωγή.

Δύο μήνες μετά από την έναρξη του σχολικού έτους και υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις στην στελέχωση του προσωπικού των ειδικών σχολείων του Νομού Ηρακλείου με τις κυριότερες  ελλείψεις να εντοπίζονται στη στελέχωση του βοηθητικού προσωπικού στα ειδικά σχολεία. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι ,οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αναπληρωτές, μέσα  στην τάξη τους είναι ήδη πολλές και η απουσία πρόσθετου προσωπικού που θα βοηθούν τα παιδιά στα ειδικά σχολεία κάνει τις δυσκολίες ακόμα μεγαλύτερες. Εκτός αυτού βάζει και τα ίδια τα παιδιά σε κίνδυνο. Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών μένει εκτός των δομών. Είναι λοιπόν ύψιστη ανάγκη η άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα αυτά προβλήματα.

Η Επιτροπή  αγώνα αναπληρωτών, ωρομισθίων και ανέργων εκπαιδευτικών Ηρακλείου αιτείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης  :

ενημέρωση για τις ακριβείς ελλείψεις για τα κενά στα σχολεία στην Ειδική Αγωγή   για το νομό Ηρακλείου

Άμεσες δεσμεύσεις  για την κάλυψη όλων των κενών.

Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του ή σε σχολείο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες του.

Βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των υπαρχόντων δομών Ειδικής Αγωγής ώστε ν' ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και ίδρυση νέων ΣΜΕΑΕ.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή.

Άμεση, γενναία χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των εργαζομένων (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού εκπαιδευτικού και τεχνικού προσωπικού) στην Ειδική Αγωγή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού.

Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που θα διαθέσει κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς, με την αναγκαία χρηματοδότηση.

Να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης, της πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης και της αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η Ειδική Αγωγή σαν ο φτωχός συγγενής της Εκπαίδευσης .

Θα έπρεπε να είναι ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ προτεραιότητα για το Υπουργείο.

Η Επιτροπή Αγώνα αναπληρωτών, ωρομισθίων και ανέργων εκπαιδευτικών Ηρακλείου  παλεύει για:

·Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

· Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο. Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

·Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους.

·Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

·Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

·Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από την 1η Ιουλίου 2010 και μέχρι τον Ιούλιο 2012, την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1η Σεπτέμβρη 2013.

·Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα.

·Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα με διπλάσια μόρια και στη γενική και στην ειδική αγωγή.

·Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών γενικής αγωγής που εργάζονται στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακά και στον πίνακα γενικής και στον πίνακα ειδικής αγωγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News