default-image

Διημερίδα για την παράδοση και τον πολιτισμό στο Οροπέδιο

Κρήτη
Διημερίδα για την παράδοση και τον πολιτισμό στο Οροπέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διημερίδα με θέμα την παράδοση και τον πολιτισμό διοργανώνει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στο Τζερμιάδο, στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων με επίκεντρο τον πολίτη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.  

Σχετικά, ο Δήμος Οροπεδίου αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Με συναίσθηση της αυξημένης ευθύνης που έχουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας, ο Δήμος Οροπεδίου εγκαινιάζει μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος του Οροπεδίου Λασιθίου.

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Παράδοση- Πολιτισμός και η σημασία της διαχείρισης της καθημερινότητας του πολίτη και του επισκέπτη"».

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 στην αίθουσα "Αντώνιος Βορεάδης" του δημοτικού καταστήματος του Δήμου στο Τζερμιάδο και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2015.

Η διημερίδα, που διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των φορέων σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας αλλά και σε ζητήματα αξιοποίησης πολιτιστικών και παραδοσιακών στοιχείων της περιοχής, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη και ορθολογική αξιοποίησή τους προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη και του επισκέπτη .

Στη διημερίδα θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι:

-Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης, "Παρουσίαση πρότυπης μεθόδου διαχείρισης απορριμμάτων".

-Αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Κωνσταντίνος Χ. Σιγανός.

-Αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γεώργιος Ι. Στρατάκης.

-Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα επικοινωνίας και σχεδιασμού κ. Γεώργιος Εμμ. Σμυρνάκης.

-Επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Εμμανουήλ Σ. Κουτουλάκης, "Στρατηγικός σχεδιασμός για τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου 2014-2020".

-Πρόεδρος ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) Σταύρος Μηλιώνης, "Εθελοντισμός-Περιβάλλον-Πολιτισμός".

-Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραµµατέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης", δρ ?ιεθνών Σχέσεων, Μιχάλης Χριστάκης.

-Γεώργιος Ι. Τζενάκης, μηχανολόγος μηχανικός - διευθύνων σύμβουλος της AEROHYDRAULIC S.A., "Παρουσίαση του Ενεργειακού Παραδοσιακού Ανεμόμυλου για το Οροπέδιο Λασιθίου".  

Θα ακολουθήσουν θεματικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News