default-image

Ζωή στα άκρα… στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Κρήτη
Ζωή στα άκρα… στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Σάββατα με τους Επιστήμονες" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (1ο και 3ο Σάββατο κάθε μήνα) αυτό το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 οι υπεύθυνοι του Μουσείου θα μας γνωρίσουν τη "Ζωή στα άκρα: Έρημοι".

«Ποιες ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες κυριαρχούν στην έρημο; Ποιοι προσαρμοστικοί μηχανισμοί βοηθούν τους οργανισμούς να επιβιώσουν στο αφιλόξενο περιβάλλον της ερήμου; Πού ζει ο πιο δηλητηριώδης σκορπιός στον κόσμο;», είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα απαντήσουν οι επιστήμονες του ΜΦΙΚ σε όσους επισκεφτούν το Μουσείο.

«Ελάτε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στο Μουσείο για να γνωρίσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με έναν επιστήμονα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα ερημικά οικοσυστήματα και τους οργανισμούς που ζουν σ' αυτά. Σας περιμένουμε ακόμη για να ερευνήσουμε, να παίξουμε και να φτιάξουμε τις δικές μας "ερημικές κατασκευές"!», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην πρόσκλησή τους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00?12:00: Συζήτηση με θέμα "Ζωή στα άκρα: Έρημοι" από τη δρα Στάθη Ιάσμη, σκορπιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Αίθουσα Πολυμέσων).

12:15?14:00: Εξερεύνηση και Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα "Πόσο μπορεί να αντέξει κανείς σε τέτοιο τόπο;" (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες άνω των 8 ετών).

12:15?14:00: Φτιάχνω τον αγαπημένο μου ήρωα και συμμετέχω στο Θέατρο Σκιών με θέμα "Παραμύθια της Ερήμου" (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες άνω των 4 ετών).

12:00?14:00: Κατασκευάζω το δικό μου Θέατρο Σκιών.

Μετά το τέλος της ομιλίας θα προβάλλονται δύο ταινίες μικρού μήκους σχετικές με τις ερήμους.

Η γενική είσοδος είναι 6 €, ενώ για μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης" είναι δωρεάν. Επίσης για παιδιά κάτω των 4 ετών και για ΑμεΑ η είσοδος είναι δωρεάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News