Κρήτη

Το ΕΚΗ για το δράμα του συριακού λαού

Στο ανθρώπινο δράμα των προσφύγων αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, που καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση «σε αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα ώστε να βρεθεί λύση για το μεταναστευτικό ζήτημα, πράγμα που εντείνει ακόμα περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση».

«Το ανθρώπινο δράμα μπορεί να μην μπορεί να μετρηθεί, όμως οι αριθμοί του πρωτοφανούς, για τις τελευταίες δεκαετίες, μεταναστευτικού ρεύματος, που χτυπάει τα ελληνικά ακριτικά νησιά, αποτυπώνουν ξεκάθαρα το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει βρεθεί στο κατώφλι της ανέτοιμης - και απρόθυμης - Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΗ.

«Ο συριακός εμφύλιος πόλεμος, και οι δραματικές συνέπειες, του οποίου φέρει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης η Δύση και η εμπλοκή της, έχουν πολλαπλασιάσει μόνο μέσα σε μερικούς μήνες τον αριθμό των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Οι εικόνες των πνιγμένων παιδιών, Σύρων προσφύγων, που ξέβρασε η θάλασσα στα τουρκικά παράλια, προκαλούν σοκ σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας με σκληρό και κυνικό τρόπο το δράμα που βιώνουν οι χιλιάδες μετανάστες που παλεύουν να επιβιώσουν, ερχόμενοι προς την Ευρώπη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Όλες αυτές οι λάθος πολιτικές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ρωσίας και άλλων χωρών έχει κάνει τις θάλασσες της Μεσογείου "υγρό τάφο" για χιλιάδες συνανθρώπους μας, που ξεκινούν από τη χώρα τους πληρώνοντας αδρά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», υπογραμμίζει ακόμη η διοίκηση του ΕΚΗ.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί «την ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση σε αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα ώστε να βρεθεί λύση για το μεταναστευτικό ζήτημα, πράγμα που εντείνει ακόμα περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση».

Σχόλια