default-image

Διπλοί μισθοί για μέλη του Δ.Σ. της "Εθνικό Κτηματολόγιο"

Κρήτη
Διπλοί μισθοί για μέλη του Δ.Σ. της "Εθνικό Κτηματολόγιο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζουν να αμείβονται από το Πολυτεχνείο δύο καθηγητές του Εθνικού Μετσόβειου που τοποθετήθηκαν στη διοίκηση της "Εθνικό Κτηματολόγιο". Στην αποκάλυψη αυτή προβαίνουν οι τομεάρχες Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ν.Δ., Λ. Αυγενάκης, και Εργασίας, Β. Οικονόμου, που κατέθεσαν σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των δύο τομεαρχών, «στα τέλη του καλοκαιριού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε αλλαγή της Διοίκησης της Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε. τοποθετώντας τους καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Βύρων Νάκο, τοπογράφο μηχανικό και Βασίλη Βεσκούκη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

Ωστόσο, δύο μήνες μετά την έγκριση του διορισμού τους στο ΔΣ από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Πάνο Σκουρλέτη στο Κτηματολόγιο, εμφανίζονται να αμείβονται και από το Πολυτεχνείο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και θα έπρεπε να έχουν προβεί σε αναστολή καθηκόντων όπως ορίζει με σαφήνεια η νομοθεσία.

Με βάση το άρθρο 24 του νόμου 4009/2011, η παραβίαση του οποίου συνεπάγεται την υποχρεωτική παραπομπή μέσω του Πρύτανη ή του υπουργείου Παιδείας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την ποινή της οριστικής παύσης καθηκόντων.

Η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών της, κ.κ. Π. Σκουρλέτη και Ν. Φίλη, οφείλει να πάρει άμεσα θέση και να καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτει ότι έχει τηρηθεί ο νόμος και τα όσα προβλέπει».

Για το εν λόγω ζήτημα οι Τομεάρχες Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο τομεάρχης Εργασίας - βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου κατέθεσαν σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News