default-image

"Δένουν" τα πλοία στα λιμάνια

Κρήτη
"Δένουν" τα πλοία στα λιμάνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγκυρα στα λιμάνια από τις 6 σήμερα το πρωί και για 48 ώρες, με συνέπεια η Κρήτη να μείνει αποκλεισμένη από θαλάσσης μέχρις και αύριο Τρίτη την ίδια ώρα, ρίχνουν όλα τα πλοία, λόγω της απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

«Για δύο μέρες δεν τίθεται ζήτημα προβλημάτων με τα προϊόντα μας», λένε οι αγρότες, που δηλώνουν συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτεργατών, αλλά η Κρήτη σίγουρα θα αντιμετωπίσει προβλήματα, αφού μόνο με αεροπλάνα θα είναι δυνατή η μετακίνηση όσων έχουν ανάγκη να ταξιδέψουν σε άλλα μέρη!

«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Ζητά, επίσης, την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων, διότι, όπως αναφέρει, ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Οι ναυτεργάτες δε διεκδικούν τίποτε νέο, τονίζεται, απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας.

ΟΑΣΝΗ προς αγρότες: «Να μη βιαστούν να κόψουν»...

«Εμείς για δύο μέρες απεργίας, προβλήματα δε θα έχουμε με τη μεταφορά των προϊόντων μας», λέει στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου Γιώργος Τζωρτζάκης. «Φυσικά και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων που διεκδικούν το δίκιο τους». Ωστόσο, καλεί τους αγρότες να περιμένουν και να μη βιαστούν να κόψουν προϊόντα.

«Εμείς την Τρίτη θα συνομιλήσουμε με τους εκπροσώπους της ΠΝΟ για να σιγουρευτούμε ότι θα λήξει εκείνη τη μέρα η απεργία τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι παραγωγοί να μη βιαστούν να κόψουν προϊόντα για να μην υπάρξουν προβλήματα στη συνέχεια».

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News